Notícies més llegides



Alt Empordà


La Jonquera

La Jonquera reinventa la seva Festa Major amb un programa d'activitats per seguir des de les cases

Alt Empordà  -  01/09/2020  -  15:42

La situació sanitària no permet celebrar una Festa Major a l'ús, però l'Ajuntament ha dissenyat un programa d'activitats per al dia 8 de setembre que es podrà seguir des de finestres i balcons


Ajuntament de la Jonquera

Ajuntament de la Jonquera



Després de moltes setmanes de deliberació i treball, valorant totes les circumstàncies i opcions, l’Ajuntament de la Jonquera va decidir el passat mes de juliol suspendre els actes de la Festa Major d’aquest any. La situació d’incertesa provocada per la pandèmia i les mesures de prevenció i de seguretat dictades pel Departament de Salut van obligar el consistori a prendre aquesta decisió tan excepcional.

Malgrat tot, i atesa la importància de la Festa Major per a la vida social i lúdica dels jonquerencs i jonquerenques, l’Ajuntament ha optat per dissenyar un programa alternatiu, adaptat a les circumstàncies actuals, que es podrà gaudir des de les finestres i balcons, tal com es va fer per festejar la revetlla de Sant Joan.

En aquest sentit, el proper 8 de setembre, coincidint amb la festa local, els carrers de la Jonquera acolliran a les 6 de la tarda una cercavila amb els Xanquers, els Tambors i els Grallers de l’Albera, així com els Gegants de la Jonquera. L’activitat està pensada per ser seguida des de les cases i, per tal de donar-li el ressò que es mereix, des de l’Ajuntament es convida a tots els veïns i veïnes que tinguin una bona vista de la cercavila a immortalitzar el moment amb una fotografia i penjar-la a les xarxes socials amb les etiquetes #GRÀFIC i #FESTALAJONQUERA2020.

A partir de les 21h hi haurà un espectacle itinerant del Trio Calavera, que recorrerà diferents carrers i places del municipi i es podrà gaudir des de terrasses i balcons. I tancarà la jornada el piromusical a càrrec dels Diables de l’Albera i de Ràdio Cabanes. La música d’aquest espectacle es podrà escoltar a través del web www.radiocabanes.cat i al dial 101.10 FM.

L’alcaldessa de la Jonquera, Sònia Martínez, fa una crida a fa una crida a la participació dels jonquerencs i jonquerenques en les activitats: “sabem que no és la Festa Major que tots i totes voldríem, però estem convençuts que si cadascú hi posa el seu granet de sorra podrem fer d’aquesta celebració quelcom igualment màgic i especial”. En aquest sentit, l’alcaldessa convida tothom a engalanar finestres i balcons amb motiu d’aquesta jornada festiva. 


Autor: Redacció


#lajonquera


#lajonquera





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...