Notícies més llegides





+ Notícies


Barcelona

Manifestants del CDR sentencien l'Estat en un judici simbòlic i cremen un ninot amb les cares de Felip V i Felip VI

+ Notícies  -  11/09/2020  -  22:26

Els concentrats també han encès diverses capses representant institucions i empreses espanyoles


Ac

Ac



Uns 250 manifestants han simulat un judici a l'Estat i han acabat cremant un ninot amb les cares de Felip V i Felip VI i diverses caixes amb el nom d'institucions espanyoles com la Guàrdia Civil i el Congrés dels Diputats i d'empreses com el Banc Sabadell i Inditex. Convocats pel CDR, els activistes s'han manifestat des d'Arc de Triomf pel carrer Trafalgar i fins a l'encreuament de ronda Sant Pere i el carrer Girona, on han encès pots de fum i bengales. "Declarem l'Estat repressor del poble de Catalunya i opressor dels drets civils i socials i el condemnem a cremar a la foguera", ha dit l'activista Roger Español després de simular "un judici a l'Estat". Al final de la concentració, a les 10 del vespre, manifestants han cremat un contenidor.
Després d'una marxa lenta que ha arrencat al passeig Lluís Companys i un cop arribats a la plaça, l'activista Roger Español ha simulat un "judici a l'Estat", que s'ha celebrat amb una àmplia rotllana de manifestants amb torxes.

Español ha llistat els "greuges" històrics de l'Estat amb Catalunya -acabant amb la "repressió" viscuda durant el referèndum de l'1-O-, ha enumerat diversos drets que assegura que s'han vulnerat, i ha conclòs que cal "condemnar" l'Estat "a cremar a la foguera".

Marxa pes carrers barcelonins

Prèviament, al llarg de la marxa pels carrers barcelonins els manifestants han estat acompanyats de crits com 'els carrers seran sempre nostres' i 'llibertat presos polítics', els manifestants també han carregat un ninot amb les cares de Felip V i Felip VI al llarg de tot el recorregut, que han acabat encenent.

Els manifestants, que no han mantingut les distàncies de seguretat a causa de la gran quantitat de gent, sí que han dut la mascareta posada. Un helicòpter dels Mossos ha sobrevolat la manifestació i la crema de les institucions de l'Estat, mentre que furgons policials han supervisat la concentració.

Tall de carrer i un contenidor encès

Després del judici simbòlic i la crema de les "institucions de l'Estat", els manifestants s'han dirigit a la plaça Urquinaona i han continuat fins al passeig de Gràcia. A l'alçada de l'avinguda Diagonal, han mogut contenidors d'escombraries i els han fet servir per tallar el trànsit. Cap a les 10 del vespre, un grup de manifestants ha cremat un contenidor que ha provocat una gran columna de fum negre i que han apagat els Bombers. Pocs minuts després s'ha acabat dispersant la concentració.

Alguns veïns han increpat els manifestants que movien els contenidors i d'altres els han llençat aigua des del balcó.

Prèviament, a les 9 del vespre, el CDR de Barcelona ha comunicat a les xarxes socials que donava l'acció per desconvocada després "d'assenyalar els enemics de la independència de Catalunya" i "cremar-los a la foguera". Cap a les 10 del vespre els manifestants ja no superaven la cinquantena i s'han dispersat poc després de la crema del contenidor.


Autor: Acn


#barcelona #cdr #diada


#barcelona #cdr #diada






Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...


alt - Pedro Sánchez / PSOE

Carles Enric

¿Los socialistas, los nuevos franquistas de España?

El socialismo de Sánchez es la versión del S.XXI de las políticas de Franco...