Notícies més llegides




Alt Empordà


Castelló d'Empúries

Primer dia de curs 2020-2021 a Castelló d'Empúries i Empuriabrava

Alt Empordà  -  14/09/2020  -  21:29

A tots els centres educatius s'han hagut d'incorporar noves rutines com rentar mans, l'ús la mascareta pels majors de 6 anys




Aquest matí, un total de 1.868 infants i joves han començat el nou curs escolar 2020-21 a Castelló d’Empúries, entre l’alumnat d’infantil, primària, secundària, batxillerat, Cicle Formatiu de Grau Mitjà i el Pla de Transició al Treball. El d’enguany és un curs marcat per la pandèmia en què els centres educatius han hagut d’adaptar-se als protocols marcats pels departaments d’Educació i de Salut de la Generalitat per a la contenció de la Covid-19. Aquestes mesures han comportat algunes modificacions com per exemple en l’horari dels centres d’educació infantil i primària, que aquest curs serà de 9 a 12.30 h i de 14.30 a 16.00 h. Pel que fa a secundària, es mantenen els horaris de l’any anterior, de 8 a 14.30 h a l’Institut Castelló d’Empúries i de 8.05 a 14.35 h a l’Institut Escola El Bruel-Empuriabrava.

A tots els centres educatius s’han hagut d’incorporar noves rutines com rentar mans, l’ús la mascareta pels majors de 6 anys i la creació dels grups estables de convivència per tal de mantenir grups estables que no es barregin entre ells, i també s’han fet canvis organitzatius significatius als centres com habilitar diferents portes d’entrades i sortides i organitzar diferents horaris de pati amb espais diferenciats per grups i/o cursos.

Anna Massot, regidora d’Ensenyament de l’Ajuntament de Castelló d’Empúries, voldria destacar les accions preses per part dels centres educatius i de l’Ajuntament de Castelló d’Empúries per adaptar els espais educatius i les classes a les mesures de seguretat necessàries per a la situació actual. Alguna de les més visibles és l’ampliació d’espais d’entrada i sortida dels centres educatius per tal d’evitar l’aglomeració d’alumnes i famílies; per a facilitar-ho, juntament amb la policia local, s’ha reforçat la seguretat vial i les mesures de contenció de vehicles per a permetre una mobilitat i circulació segura d’infants i joves. També s’han augmentat les hores de neteja a tots els centres educatius i s’han adequat els protocols de neteja i desinfecció d’acord amb les indicacions actuals i els plans de neteja de cada escola, de la mateixa manera que s’han reforçat les dotacions específiques de material de neteja i desinfecció.

Amb tot, s’espera que el curs es pugui desenvolupar amb la màxima normalitat possible seguint el calendari escolar previst per aquest nou curs. Les dates més destacables són les següents:

· 14 de setembre de 2020: inici de les classes al segon cicle de l’educació infantil (de forma esglaonada en alguns centres educatius), l’educació primària, l’educació secundària obligatòria, batxillerat i cicles formatius de grau mig.
· Del 22 de desembre de 2020 al 7 de gener de 2021 (ambdós inclosos): vacances de Nadal.
· Del 27 de març al 5 d’abril de 2021 (ambdós inclosos): vacances de Setmana Santa.
·22 de juny de 2020: acaben les classes a tots els centres, llevat de les dels ensenyaments de règim especial i de la formació professional, que ho faran d’acord amb la seva programació acadèmica.
·Festius i lliure disposició: 12 d’octubre, 7 i 8 de desembre, 1, 2 i 22 de febrer, 2 de març, 3 de maig


Autor: Redacció


#castello


#castello





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Salvador Vergés / GN

Salvador Vergés

Girona necessita un bon Govern. Catalunya necessita lideratge

Un moment en què cal definir quin model de país volem per a Catalunya...


alt - Feijóo en la campaña del PP

Carles Enric

Feijóo, la duda andante

Aunque Feijóo podría ser un mejor gestor y político que su adversario, las dudas constantes le at...