Notícies més llegides




Política


Girona

El PSC de Girona denuncia les retallades en cultura de l'Ajuntament de Girona

Política  -  17/09/2020  -  16:14

Lamenten la retirada de l'ajut al Milestone i la reducció de l'aportació a Temporada Alta


Ple Girona

Ple Girona



El PSC de Girona denuncia les retallades en cultura de l'Ajuntament de Girona i lamenta la retirada de l'ajut al festival Milestone, que ha comportat l'anul·lació de la cita d'enguany, i la reducció de l'aportació a Temporada Alta. "Són dues aportacions econòmiques que ja estaven pressupostades, i que per tant, no entenem que no s'atorguin", lamenta la regidora socialista Mònica Ferrer.

La formació lamenta que la cultura sempre sigui la primera a rebre en temps de crisi, i especialment en la de la Covid-19, que ha generat un impacte molt gros en un sector especialment fràgil. "Necessita una atenció especial per part dels poders públics, exactament a l'altre extrem d'allò que malauradament està fent el govern de Girona", lamenten.

"Les decisions de l'alcaldessa ens plantegen a més a més un altre dubte: el destí d'aquests diners que estaven destinats a cultura. El PSC ha proposat des de l'inici de la crisi destinar els diners que hagin resultat d'activitats culturals que no s'han realitzat a ajuts per al sector cultural", assegura la regidora, que també considera que es podrien invertir en material per fer més segures les activitats actuals.

Al ple del 27 de juliol es va aprovar una disminució de la partida de cultura de l'Auditori de 80.000 euros cap a una altra àrea de l'ajuntament, tot i que consideren que aquests diners s'haurien de destinar a una altra funció dins la mateixa àrea.

"El govern de Marta Madrenas ha reduït en Cultura en temps de crisi i és un greu error. Això, en el fons, indica que per aquest govern la cultura no és imprescindible, no és necessària o
no tan necessària com d'altres temes. I és una equivocació. No són bones notícies per a Girona: tenim un sector cultural especialment castigat per la crisi, tot i haver estat un dels sectors que ha mostrat una major capacitat d'adaptació a les diferents situacions i un especial esperit de col·laboració generosa amb el conjunt de la ciutadania", apunta l'edil socialista.

El PSC de Girona assenyala que no comparteixen "ni aquesta concepció, ni el projecte, ni la política cultural del govern Madrenas" i es pregunten si el nou regidor de cultura, Quim Ayats (ERC) mantindrà aquest model.


Autor: Redacció


#girona #psc


#girona #psc





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...