Notícies més llegides



La Selva


Santa Coloma de Farners

Els alcaldes de la Selva exigeixen la derogació del projecte de la MAT en el ramal de Santa Coloma a Riudarenes

La Selva  -  18/09/2020  -  17:21

Els batlles demanen alternatives sostenibles per evitar "una agressió tan gran" al territori




El Consell d'Alcaldes de la Selva ha aprovat exigir la derogació del projecte de la MAT en el ramal projectat per Red Elèctrica Espanyola de Santa Coloma de Farners a Riudarenes. Com molts ajuntaments, l'octubre de l'any passat, el Consell Comarcal ja va prendre un acord en què exigia la derogació del projecte de la MAT, com constatava en una proposició de llei aprovada al Congrés dels Diputats.

Tot i això, en comprovar que la companyia només ha proposat alternatives al traçat, el Consell d'Alcades ha aprovat un acord per exigir la derogació del projecte i que es busquin alternatives sostenibles a les demandes reals d'energia. En la trobada dels batlles de la comarca, el president Salvador Balliu, va assegurar que amb aquest acord "exigim d'una vegada per totes que es busquin alternatives, no podem permetre una agressió tan gran al nostre territori".

En aquest sentit, en la trobada a Riudarenes amb representants de Red Elèctrica, Generalitat de Catalunya i alcaldes de diversos ajuntaments de la zona, així com del Consell, a finals del mes d'agost es va poder comprovar que per part de l'empresa "que no hi ha cap voluntat d'anul·lar aquest projecte", assenyalen des del consell. Per això, tal com va reiterar Balliu, "cal que ens mostrem ferms", "ja que no podem permetre una agressió al territori d'aquesta magnitud"

Els responsables de la Selva van donar el seu suport al manifest "La Natura ens crida" de la plataforma NO A LA MAT que, de fet, ja comptava amb el suport de molts dels batlles selvatans.

En la sessió d'ahir també es va aprovar una proposta sobre les ocupacions delinqüencials d'habitatges, l'ampliació del Pla de Polítiques de Dones per al període 2021-2024, i inicialment, de la modificació de les Ordenances Fiscals per l'any 2021, entre altres.

Per la seva banda, Balliu en el seu informe va fer balanç de l'inici del curs escolar a la comarca i la situació actual de benestar social derivat de la pandèmia, així com quina ha estat l'evolució de recaptació de l'any.


Autor: Redacció


#santacoloma #riudarenes #lamat #laselva


#santacoloma #riudarenes #lamat #laselva





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...