Notícies més llegides




La Selva


Brunyola

Els organitzadors de la Fira de l'Avellana de la Selva de Brunyola valoren molt positivament la 26 a edició, tot i la situació actual

La Selva  -  05/10/2020  -  10:20

Els visitants, entorn d'un miler entre els dos dies, s'han mostrat molt respectuosos amb les mesures de seguretat


Fira de l'Avellana de la Selva de Brunyola

Fira de l'Avellana de la Selva de Brunyola



Els organitzadors de la Fira de l'Avellana de la Selva de Brunyola valoren molt positivament la 26 edició tot i la situació actual. I és que l'edició d'enguany d'aquest esdeveniment s'ha adaptat al compliment de la normativa respecte a la pandèmia de la COVID-19. Els visitants, entorn d'un miler entre els dos dies, s'han mostrat molt respectuosos amb les mesures de seguretat.

L'alcaldessa de Brunyola, Anna Mascort, ha recordat la gran quantitat de voluntaris que hi treballen durant l'any perquè aquest esdeveniment sigui un èxit i per això des del consistori varen creure que – si bé s'havia d'adaptar la programació a la situació- aquesta trobada de productors, d'agricultors, de gent del sector de l'avellana s'havia de materialitzar i així ha estat. Per això, s'ha fet tot el que ha convingut per fer-ho possible. Hem de felicitar-nos tots plegats, ha dit Mascort, perquè s'ha dut a terme una edició podríem dir "simbòlica" d'aquesta Fira però no menys important i mantenint les distàncies de seguretat, aforament i totes les mesures de seguretat corresponents. En aquest sentit, Mascort ha assenyalat que els visitants han estat molt respectuosos amb les mesures que s'han incorporat aquest any.


Una programació adaptada a la COVID-19
El tret de sortida de la Fira va tenir lloc el dissabte al migdia amb la inauguració de la fira a càrrec de la consellera d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Medi Natural de la Generalitat de Catalunya, Teresa Jordà; el conseller de Cultura, Pere Fernàndez; el diputat Jordi Camps; l'alcladessa de Brunyola, Anna Mascort i el representant institucional de l'Associació de l'Avellana de la Selva i comarques gironines,, Pere Arbonès. L'acte es va celebrar a la plaça de l'Església i va comptar amb la major part dels alcaldes selvatans.

A la tarda, es varen fer visites guiades al Castell de Brunyola a càrrec de Lourdes Serra, una activitat que es va desenvolupar amb grups reduïts tal com estableix la normativa vigent del PROCICAT. Aquesta activitat va començar a les quatre de la tarda i es va allargar un parell d'hores, per donar resposta el nombre d'inscrits.

El darrer acte del dissabte serà el Sopar Popular, que enguany arribava a la quarta edició. Es va celebrar a la plaça de Brunyola, a partir de dos quarts de nou del vespre. Aquest esdeveniment va comptar amb l'acompanyament de l'espectacle humorístic 'Quina barra' de la companyia Estat Particular. En aquest cas, la proposta impulsada per l'Associació de Joves de Brunyola i Sant Martí Sapresa també es va fer amb grups reduïts. Seguidament, es va poder gaudir amb l'actuació musical del grup local Andrea Pacha.

El segon dia de Fira, l'activitat es va iniciar amb unes noves visites guiades al Castell de Brunyola, que es va fer a 2/4 d'onze del matí, mentre que al migdia es va celebrar una missa amb l'acompanyament musical a l'església parroquial. A la tarda, a partir de les quatre, es varen fer les darreres visites al castell, i poc després es va fer una audició de sardanes a càrrec de la cobla La Principal de l'Escala a la plaça de Brunyola. Abans de l'arribada del vespre els visitants van poder sentir una cantada d'havaneres amb el grup Els Pescadors de l'Escala, entorn de dos quarts de set del vespre i també van poder beure rom cremat, totes dues activitats es van fer a la plaça de Brunyola. La cloenda de la fira atípica d'enguany es va fer poc abans de les nou del vespre
 

L'Avellana Jove el dia 10 d'octubre
Amb tot, les propostes del programa d'aquest 2020, però, encara no s'ha acabat del tot. El dissabte 10 d'octubre la plaça de Brunyola serà l'escenari del 14è Concert Avellana Jove, que consistirà en un sopar a la fresca amb l'actuació musical de Pelukass i Miquel del Roig. Igual que s'ha fet durant tot el cap de setmana de Fira, el sopar es farà amb grups reduïts i l'actuació musical seguint les mesures per la COVID-19.

L'Avellana de Brunyola i comarques gironines
El responsable institucional de l'Associació Avellana de Brunyola i comarques gironines, Pere Arbonès, ha recordat la necessitat que hi havia de crear una Marca, que identifiqués l'avellana produïda en aquesta zona certificant que s'ha obtingut d'avellaners plantats a la província de Girona i que compleixen els requisits per produir avellanes de màxima qualitat.

Aquesta evolució que ha tingut la fira, amb la creació de l'Associació Avellana de Brunyola i la Marca Col·lectiva Avellana de Brunyola ha permès el desenvolupament econòmic dels municipis de la comarca. I l'avellana de Brunyola, n'és un clar exemple, i més si tenim en compte que un municipi compta amb prop de la meitat dels avellaners de la província de Girona, i recull 470 tones anuals d'avellana.

En el marc de la Fira, l'Associació de l'Avellana de Brunyola i comarques gironines han donat alguns detalls del nou producte en què l'Associació està treballant Nuasets. En els pròxims dies es farà la presentació oficial sobre aquest nou producte.


Autor: Redacció


#firaavellana #brunyola #laselva


#firaavellana #brunyola #laselva





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...