Notícies més llegides




Política


Girona

El PSC de Girona demana que l'Ajuntament de Girona s'adhereixi al pacte de Teguise per una Girona amiga dels animals

Política  -  05/10/2020  -  17:22

Els socialistes demanen també que Girona es declari ciutat contrària al maltractament animal i insisteix en la necessitat que sigui una ciutat Pet Friendly




El PSC de Girona vol que la ciutat de Girona s'adhereixi al pacte de Teguise, que ha estat impulsat pel teixit social animalista i la societat civil, i al qual també s'hi ha afegit partits polítics i associacions. "El pacte de Teguise és un pacte social que pretén que totes les institucions tinguin un full comú per evitar el maltractament animal" ha explicat la regidora socialista, Bea Esporrín.

"El Pacte de Teguise va néixer arran del maltractament fins a la mort patit per un gos de carrer per part d'un home i una dona al municipi de Teguise, a Lanzarote. Els fets van ser jutjats, i els dos autors van ser condemnats a 4 mesos de presó, però la indignació davant dels fets de moltes associacions animalistes i de la societat civil van permetre impulsar un pacte que insta Estat, comunitats autònomes i municipis a avançar cap a un nou marc educatiu i legal que impedeixi que es repeteixin casos com el de Teguise" ha explicat Esporrín.

El pacte de Teguise proposa reformar el Codi Penal per endurir les penes en casos d'especial crueltat, aprovar una Llei Marc de Protecció Animal aplicable a tot l'Estat, redactar i aprovar una nova llei de protecció animal al Parlament de Catalunya, aprovar noves ordenances animals actualitzades a les normatives europees, estatals i autonòmiques i fomentar la formació dels treballadors públics per exercir polítiques públiques de protecció animal i aplicació de la nova normativa.

Els socialistes també volen que Girona es declari ciutat Pet Friendly i han recordat que ja ho van demanar 2 anys enrere. Llavors, el PSC de Girona demanava la modificació de l'Ordenança Municipal d'Animals per introduir la figura de la zona d'esbarjo i regular-ne els usos per fer una ciutat més amable i adaptada a la necessitat dels animals de companyia entre altres qüestions. "Estem a l'espera de què es resolguin les al·legacions de l'Ordenança d'Animals. El període d'al·legacions va acabar el 29 de juny i al ple de setembre el govern va afirmar que encara estaven treballant en la resolució de les al·legacions" ha explicat la regidora socialista.

Des del PSC de Girona vam presentar onze al·legacions a l'ordenança. Una d'elles feia referència a afegir un preàmbul on se cités la Declaració Universal dels Drets dels Animals aprovada per la UNESCO el 1978, així com a la resolució del Parlament Europeu de 6 de juny de 1996 sobre protecció i benestar dels animals. Altres al·legacions presentades eren de caràcter més tècnic. "Esperem que el govern porti al plenari l'Ordenança de Tinença d'Animals a aprovació definitiva perquè ja porta massa demora" ha conclòs Esporrín.


Autor: Redacció


#psc #girona


#psc #girona





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...