Notícies més llegides




+ Notícies


Girona

Creu Roja distribueix 449.249 quilos d'aliments

+ Notícies  -  16/10/2020  -  19:50

Creu Roja manté el seu compromís amb les persones més vulnerables amb què ja treballava abans de la pandèmia per la COVID-19


Distribució aliments girona

Distribució aliments girona



Creu Roja distribuirà durant els pròxims dos mesos 449.249 de quilos d'aliments entre persones vulnerables a la demarcació de Girona dins de la segona fase del Programa 2020 d'Ajuda Alimentària. Aquest Programa, cofinançat en un 85% pel Fons d'Ajuda Europea per a les Persones més desafavorides (FEAD) i en un 15% pel pressupost estatal, inclou la distribució total de més d'1.260.000 de quilos d'aliments durant tres fases de repartiment.

La distribució dels aliments la duen a terme Creu Roja i la Federació del Bancs d'Aliments (FESBAL), un 50% cada organització. Des dels centres d'emmagatzematge de les dues organitzacions es distribuirà a més de 55 organitzacions associades de repartiment en total, que els faran arribar a les persones més desfavorides, de manera que aquestes puguin preparar fàcilment un menjar complet per a una persona o per a una família amb diversos membres, inclosos nadons.

En aquesta segona fase del Programa d'Ajuda Alimentària, Creu Roja treballarà amb més de 28 entitats participants i, en total, l'Organització repartirà aliments a més de 42.690 persones (el repartiment es realitza tant a entitats com a particulars en les seus de Creu Roja).

Cal destacar que s'ha donat un increment del 12 % de persones que sol·liciten aquesta ajuda alimentària, donada la situació d'emergència social i econòmica en què ens trobem per la pandèmia de la COVID-19. Això suposa que entre les dues organitzacions es va atendre més 84.000 persones en total.

Els aliments són de caràcter bàsic, no peribles, de fàcil transport i emmagatzematge. La 'cistella d'aliments' d'aquest any tindrà els següents productes: mongetes cuites, pasta alimentària macarró, macedònia de verdures en conserva, fruita en conserva, tonyina i sardines en conserves, conserva de porc (magre), batuts de xocolata, arròs blanc, llet UHT, tomàquet fregit, galetes, potets infantils de fruita i de pollastre, i oli d'oliva.

Diferents iniciatives per assegurar l'accés a aliments i béns bàsics
Les conseqüències econòmiques, socials i laborals que ha comportat la crisi sanitària han portat a fer que Creu Roja desplegués un pla d'actuació, "Pla RESPON enfront de la COVID-19", per donar resposta a les necessitats emergents, ampliant i adaptant l'activitat ordinària de l'Organització per a fer arribar més reposades a més persones, de la manera més àgil i eficaç possible en aquestes circumstàncies.

Concretament, els ajuts per a alimentació, a més del programa FEAD, s'han materialitzat a través d'altres lliuraments de productes com 'cistelles d'alimentació i productes d'higiene' que s'han fet arribar a famílies que quedaven fora d'altres ajuts i tenien sense cobrir aquestes necessitats. També a través de 'targetes moneder', amb les quals les famílies acudeixen a diferents establiments en què poden adquirir la seva compra en funció de les seves necessitats, i adquirir producte fresc, tan important per a una dieta sana i equilibrada.

Al marge de l'FEAD, Creu Roja també està fent lliurament de targetes moneder (ajuts econòmics) destinades a cobrir les necessitats d'alimentació de població més vulnerable i ha intensificat el lliurament de lots d'aliments i productes d'higiene.

Una part important d'aquestes intervencions han estat possibles per la donació de moltes empreses que de forma solidària han contribuït a ajudar a pal·liar les necessitats alimentàries, i a la col·laboració i coordinació amb institucions i administracions amb qui s'han establert convenis de col·laboració amb aquesta finalitat.

Tot això s'ha pogut realitzar gràcies a la tasca desenvolupada pel personal voluntari, que també de manera solidària i compromesa s'han involucrat en aquesta activitat.


Autor: Redacció


#creuroja #girona


#creuroja #girona





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Salvador Vergés / GN

Salvador Vergés

Girona necessita un bon Govern. Catalunya necessita lideratge

Un moment en què cal definir quin model de país volem per a Catalunya...


alt - Feijóo en la campaña del PP

Carles Enric

Feijóo, la duda andante

Aunque Feijóo podría ser un mejor gestor y político que su adversario, las dudas constantes le at...