Notícies més llegides



La Selva


Sant Feliu de Buixalleu

El castell de Montsoriu manté el nombre de visitants durant el tercer cap de setmana d'octubre

La Selva  -  21/10/2020  -  14:52

Les visites guiades que es fan el dissabte i el diumenge, seguint les mesures COVID-19, són l'opció escollida




El castell de Montsoriu ha mantingut el nombre de visitants durant el tercer cap de setmana d'octubre. El president del Patronat del Castell de Montsoriu, Pere Garriga, ha avançat que si el nombre de visitants es manté durant els propers dos caps de setmana "serà el millor octubre de Montsoriu des de la seva obertura". I això, tal com ha dit, que "la situació és la que és i l'afluència de visitants es fa seguint estrictament les mesures de la COVID-19".

Sens dubte, aquesta és una molt bona notícia pel que és considerat el millor castell de gòtic de Catalunya. El bon temps, l'interès per conèixer el patrimoni cultural del nostre territori, l'entorn privilegiat i la situació actual en què ens trobem són algunes de les respostes que han donat els visitants al preguntar-los perquè han escollit el castell de Montsoriu

Es doblen les visites guiades per donar resposta a la demanda dels visitants

Després de l'èxit de visitants durant els mesos de juliol, agost i setembre, des del Patronat del Castell conjuntament amb el Consell Comarcal de la Selva, van veure amb molt bons ulls ampliar el nombre de visites guiades. I és que durant el mes de setembre i, també, els primers caps de setmana d'octubre el bon temps, les ganes de sortir a l'aire lliure i gaudir del Montseny ha fet que la demanda de visites guiades al castell s'hagi incrementat considerablement. Els darrers caps de setmana, seguint les mesures COVID-19, l'aforament de cada grup guiat s'ha omplert i, des del Patronat i el Consell, han cregut oportú doblar el nombre de visites guiades durant els mesos d'octubre i novembre. Sens dubte, aquests dos mesos representen, al igual que els mesos d'abril i maig, la temporada alta d'aquest monument arquitecònic.

Des de la seva reobertura al públic el divendres 17 de juliol, l'afluència de visitants ha estat molt bona i la tendència s'ha mantingut durant aquest gairebé tres mesos. Així ho ha confirmat el president del Patronat del Castell de Montsoriu, Pere Garriga, que ha assegurat que l'ampliació de dies, horaris i visites guiades és fruit de la demanda que hi ha hagut per part dels mateixos visitants.

Dies d'obertura al públic i horaris de tardor

Durant els mesos d'octubre i novembre, el castell de Montsoriu romandrà obert de dijous a diumenge. Els dijous i els divendres, l'horari serà de deu del matí a tres de la tarda, si bé la venda d'entrades finalitzarà una hora abans. El cap de setmana, l'horari serà de deu del matí a cinc de la tarda, si bé també les entrades es vendran fins una hora abans.

Les visites guiades es faran els dissabtes i els diumenges al matí. Aquest darrer cap de setmana, 17 i 18 d'octubre, s'han programat nou visites guiades diàries per tal de donar resposta a la demanda dels visitants i, el que és més important, complint totes les mesures de la COVID-19.

Consolidació del castell de Montsoriu

Garriga ha recordat que les visites a Montsoriu es fan seguint totes les recomanacions i les mesures per la COVID-19. En aquest sentit, Garriga ha assenyalat: "Estem molt satisfets de la bona afluència de visitants durant aquests dos mesos i mig i també del comportament que tenen durant la seva visita, ja que van seguir totes les mesures de la COVID-19."

Garriga ha reiterat: "La decisió que vam prendre al seu moment d'esperar uns dies més després de la fi de l'estat d'alarma crec que va ser encertada perquè volíem obrir el recinte amb totes les garanties per als visitants. I així va ser.

Amb la reobertura al públic, el castell de Montsoriu va donar el tret de sortida a la onzena temporada des de la seva obertura al públic el gener de 2011, després de vint anys d'obres de rehabilitació.

El que és considerat el castell gòtic més important de Catalunya va iniciar a finals del mes de gener d'aquest any una nova etapa: l'alcalde d'Arbúcies i vicepresident primer del Consell Comarcal de la Selva, Pere Garriga, es va convertir en el nou president del Patronat. Amb la nova presidència del Patronat, Garriga assumia el càrrec amb l'objectiu que Montsoriu assoleixi l'esplendor que li correspon i assolint el lideratge que li pertoca com a referent del gòtic català.

L'estat d'alarma, que es va decretar el 13 de març passat, va portar el tancament d'aquest monument arquitectònic en plena campanya de comunicació per Setmana Santa. Tot i això, l'ens selvatà i el Patronat van treballar conjuntament amb el Pla de Contingència per tal de reobrir el castell seguint totes les mesures de seguretat corresponent.


Autor: Redacció


#montsoriu


#montsoriu





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...