Notícies més llegides




El Ripollès


Ripoll

El Cementiri de Ripoll habilita un espai memorial dedicat al dol perinatal

El Ripollès  -  29/10/2020  -  15:40

Es tracta del primer memorial del Ripollès en record als fills perduts durant l’embaràs o els primers dies de vida




Les pèrdues gestacionals o perinatals compten des d'avui amb un espai especial al Cementiri de Ripoll. Aquest nou lloc permet que les famílies que passen per aquesta pèrdua puguin tenir un punt de referència físic on recordar i retre homenatge al fill difunt, a la vegada que es dóna resposta a una necessitat emocional provocada pel dol d'aquesta mort. GIC de Nomber, l'empresa concessionària del Cementiri de Ripoll, del grup Àltima, conjuntament amb l'ajuntament, han estat els creadors d'aquest memorial, el primer d'aquest tipus al Ripollès. Aquesta tarda se n'ha fet la presentació oficial, en un acte breu i reduït, tenint en compte les restriccions actuals, que ha comptat amb la presència de l'alcalde de Ripoll, Jordi Munell, el regidor de Salut, Benestar Social i Gent Gran, Joan Maria Roig, el regidor d'Alternativa per Ripoll, Aitor Carmona i els representants de l'àrea de Cementiris d'Àltima, Joan Ventura i Lluís Brustenga, així com el responsable d'Àltima al Ripollès, Juan Catalán.

Ubicat al final de la via A del Cementiri de Ripoll, el nou espai per al dol gestacional i perinatal consta d'una parcel·la rectangular al centre de la qual s'hi ha col·locat dues llosses funeràries, cedides pel Museu de Ripoll, al voltant de la qual, les famílies que ho desitgin, podran deixar-hi, a mode d'ofrena i en record al fill difunt, unes petites estrelles de colors –verd, vermell o groc-, elaborades artesanalment amb àrids. Aquestes permetran l'opció d'incorporar-hi les cendres del nadó i inscriure-hi el nom.

Per a Jordi Munell, alcalde de l'Ajuntament "El dol perinatal era un dol ocult i amb aquest espai el volem reconèixer i ajudar a transitar; un espai necessari, íntim, tranquil i acollidor dedicat als nadons i a les seves famílies, un espai de record en el qual convidem a les famílies a venir sempre que vulguin i puguin recordar els seus fills i filles que han marxat abans d'hora".

Per a Aitor Carmona, portaveu d'Alternativa per Ripoll, grup municipal que va presentar una moció reivindicant aquest espai " estem agraïts que una demanada tan clara com la que vam fer s'hagi traduït tan bé en un espai com aquest".

Per a Joan Ventura, director general de Cementiris d'Àltima, amb aquest memorial al Cementiri de Ripoll "volem donar resposta a la necessitat emocional de moltes famílies que passen, malauradament, per un procés de pèrdua gestacional o perinatal. És un dol considerat molt tabú a la nostra societat, per això, creiem que espais com aquest poden contribuir a normalitzar-lo i a fer-lo més visible, ja que permeten tenir un punt de referència físic on poder recordar el fill que ja no hi és".


Autor: Redacció


#ripoll


#ripoll





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Salvador Vergés / GN

Salvador Vergés

Girona necessita un bon Govern. Catalunya necessita lideratge

Un moment en què cal definir quin model de país volem per a Catalunya...


alt - Feijóo en la campaña del PP

Carles Enric

Feijóo, la duda andante

Aunque Feijóo podría ser un mejor gestor y político que su adversario, las dudas constantes le at...