Notícies més llegides



Pla de l'Estany


Banyoles

L'Ajuntament de Banyoles suspèn, amb excepcions, l'activitat cultural i esportiva dels propers quinze dies

Pla de l'Estany  -  30/10/2020  -  14:20

Només es mantenen oberts els museus, l'arxiu i la biblioteca, adaptats a les noves restriccions


Ajuntament de Banyoles

Ajuntament de Banyoles



L'Ajuntament de Banyoles ha suspès l'activitat cultural i esportiva municipal amb l'entrada en vigor de les noves mesures aprovades pel Govern de la Generalitat per aturar l'increment de casos de Covid-19. Dels equipaments culturals, només continuaran oberts els museus i l'arxiu, amb un 33% de l'aforament previst, i la biblioteca, únicament per a la recollida i retorn de documents en préstec. Per la seva banda, l'Aula de Teatre i l'Escola Municipal de Música iniciaran a partir d'avui i de dilluns, respectivament, les classes en línia.

Des d'aquest divendres s'ha acordat el tancament de les instal·lacions esportives - pavellons, pistes i camps de futbol municipals -, així com del Teatre Municipal, l'Auditori de l'Ateneu i la Factoria d'Arts Escèniques. A banda de l'aturada de l'activitat esportiva, s'han suspès les funcions previstes per l'espectacle Els Brugarol, de demà dissabte al Teatre Municipal dins el Festival Temporada Alta; El nus la flor, del dissabte 7 de novembre a l'Auditori de l'Ateneu; i Fairfly, previst pel divendres 13 de novembre a la Factoria d'Arts Escèniques. El cicle El Documental del Mes, que enguany es projecta a l'Auditori de l'Ateneu, oferirà en línia el documental Robots. Històries d'amor del futur (dijous 12 de novembre).

Pel que fa als museus de Banyoles, el Museu Darder i el Museu Arqueològic, i l'Arxiu Comarcal del Pla de l'Estany, continuaran oberts, però limitant l'aforament al 33% de la seva capacitat i mantenint com a única activitat les visites escolars en horari lectiu. Els museus oferiran, a més, entrada gratuïta els dos propers caps de setmana. Per la seva banda, la Biblioteca de Banyoles estarà oberta només per a la recollida i retorn de documents en préstec –sense cita prèvia- i reprogramen en línia les activitats dels propers quinze dies: l'English Reading Club (dimecres 4 de novembre), l'Hora del Conte (dijous 5 de novembre) i el Club de Lectura infantil (dijous 12 de novembre). El retorn de documents es podrà fer a la bústia de retorn i a la mateixa biblioteca.

Pel que fa a les activitats esportives, només podran continuar les competicions i entrenaments
els equips que competeixin en lligues estatals o els esportistes d'alt rendiment. L'Alcalde de Banyoles, Miquel Noguer, ha insistit "en l'autoresponsabilitat dels ciutadans i ciutadanes i en la necessitat que tothom compleixi les noves mesures dictades pel govern de la Generalitat" i ha afegit que "ara més que mai és important que tots plegats aconseguim frenar la corba de contagis".

Dispositiu especial per Tots Sants
Coincidint amb la festivitat de Tots Sants, també hi haurà un dispositiu especial al cementiri per garantir el compliment de les mesures de prevenció per la Covid-19. Tant demà dissabte com diumenge el cementiri obrirà de les 8 del matí a les 6 de la tarda i es recomana no anar-hi en grups de més de dues persones, limitar l'estada a no més de 30 minuts i no s'hi podrà ni menjar ni beure, entre altres mesures.


Autor: Redacció


#banyoles


#banyoles





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...