Notícies més llegides




Alt Empordà


Castelló d'Empúries

L'Ajuntament de Castelló d'Empúries fa un estudi d'habitatges buits del municipi per incentivar el lloguer social

Alt Empordà  -  30/10/2020  -  18:15

El treball ha de servir per definir actuacions i estratègies per incentivar la mobilització del parc d'habitatges buit cap al lloguer assequible, afavorint així el dret a l'accés a l'habitatge del gruix de la població, i en particular d'aquells col·lectius que més ho necessiten




Un estudi d'habitatges buits és un anàlisi que detecta qualitativament i quantitativament quins són els edificis amb ús habitatge que es troben desocupats o que presenten situacions anòmales en el seu ús com la sobreocupació o l'infrahabitatge en un municipi o zona concreta.

Realitzar un anàlisi sobre l'estat del parc d'habitatge és fonamental abans de proposar polítiques d'habitatge, ja sigui per economitzar esforços i no fer feines en va; o perquè aquestes solucions s'adeqüin a la realitat del municipi i de la població que l'habita. El fet de posar sobre el plànol els habitatges desocupats i fer un estudi detallat d'aquests, permet visualitzar en quina magnitud afecta la problemàtica de l'accés a l'habitatge al municipi, i permet desenvolupar un seguit de propostes d'actuació per tal de donar-hi solució en un futur d'una manera concreta i localitzada.

L'estudi s'ha encarregat a la cooperativa Undos arquitectura, que realitzarà un anàlisi dels habitatges buits i altres situacions anòmales del nostre municipi amb la intenció de proposar sortides a aquests immobles desocupats. Aquesta actuació s'acull a les línies de subvenció que ofereix l'Àrea de Cooperació Local del Departament d'Habitatge de la Diputació de Girona a fi d'impulsar, fomentar i incentivar la planificació i el desenvolupament de les polítiques públiques d'habitatge.

El treball ha de servir per definir actuacions i estratègies per incentivar la mobilització del parc d'habitatges buit cap al lloguer assequible, afavorint així el dret a l'accés a l'habitatge del gruix de la població, i en particular d'aquells col·lectius que més ho necessiten: joves, gent gran o persones en situació de risc d'exclusió. L'estudi també ha de servir per a fer propostes per a revitalitzar les zones degradades i frenar l'envelliment i el deteriorament dels edificis.


Autor: Redacció


#castello


#castello





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...