Notícies més llegides



Política


Girona

Sílvia Paneque, reelegida primera secretària de l'agrupació del PSC de Girona

Política  -  31/10/2020  -  18:30

Paneque afirma en el seu discurs davant el 9è Congrés de l'agrupació que ara és el moment de guanyar l'alcaldia de Girona


Sílvia Paneque

Sílvia Paneque



Sílvia Paneque ha estat ratificada aquest matí per tercera vegada com a primera secretària del PSC de Girona en el 9è Congrés de l'agrupació de Girona, que s'ha celebrat de manera telemàtica a causa de les restriccions per prevenir la COVID19. L'informe de gestió de l'Executiva sortint també s'ha aprovat amb tots els vots a favor.

Paneque ha agraït la confiança als militants, així com el reconeixement de la feina feta. La primera secretària ha recordat el creixement de l'agrupació tant en candidatures a les passades eleccions municipals com en suport ciutadà en aquestes mateixes eleccions i ha situat el següent objectiu en aconseguir l'alcaldia de Girona. "A múltiples municipis el PSC ara té projectes sòlids, amb experiència i amb capacitat per aspirar a tot a les pròximes eleccions municipals", ha afirmat Paneque en el seu discurs. "Hem sabut resistir les dificultats i l'últim resultat electoral ens exigeix, com a agrupació, ser ambiciosos, entendre que és el moment, des d'ara mateix, de voler guanyar l'alcaldia de Girona", ha assegurat.

La primera secretària dels socialistes gironins també s'ha referit a la necessitat de guanyar les properes eleccions catalanes. Enfront de la divisió a la societat i el desgovern al capdavant de Catalunya, ha reivindicat el paper de Miquel Iceta com a polític "immune a la demagògia i que no s'ha arronsat mai davant el pensament únic que han volgut imposar els independentistes". Paneque ha definit Iceta com la persona indicada per ostentar la responsabilitat de ser president de la Generalitat perquè Catalunya torni a ser un país seriós, que tingui com a prioritat la recomposició de la sanitat, l'educació, les infraestructures i amb un pla d'acció global per tal d'ajudar a la recuperació econòmica en el context COVID.

Sílvia Paneque ha destacat que "la situació que els diferents governs independentistes han deixat a la província de Girona no és bona, i ja no ho era abans de la pandèmia". En relació amb la situació que pateixen en aquests moments diferents col·lectius laborals afectats per les mesures anti COVID, com el de la restauració, l'hostaleria o el turisme, la primera secretària dels socialistes de Girona ha recordat que "exercir com a país seriós és invertir els màxims recursos per no perdre activitats econòmiques ni ocupació en un moment tan difícil com l'actual". "Els socialistes tenim clar que cal estalviar en moments de creixement i invertir en recursos públics quan hi ha dificultats", ha afegit.

Paneque ha comptat avui amb el suport del secretari d'Organització del PSC i ministre de Sanitat, Salvador Illa, i del primer secretari del PSC, Miquel Iceta. Salvador Illa ha fet una crida a la militància socialista a adaptar l'activitat política a les normes de prevenció davant de la COVID de cara a les properes eleccions autonòmiques i ha recordat que els reptes polítics més importants per als propers mesos són aquestes eleccions i l'aprovació dels pressupostos del govern de Sánchez, que ha definit com "els pressupostos amb més inversió social de la història".

Iceta, per la seva banda, ha recordat que Catalunya està "en un context d'interinitat, amb un govern dividit i enfrontat i incapaç de fer front a les seves responsabilitats i que ha equivocat les prioritats". Catalunya, però, segons Iceta es troba ara a les portes d'un canvi que passa, entre altres coses, per la reindustrialització, l'equilibri territorial i la concòrdia entre catalans.

La clausura del Congrés ha anat a càrrec de la viceprimera secretària del PSC i portaveu del grup parlamentari dels socialistes i Units per Avançar al Parlament, Eva Granados, que ha fet una crida "a fer girar l'eix de la conversa política a Catalunya i situar-lo en la reconstrucció i la reactivació econòmica".

En el transcurs del Congrés s'ha aprovat la nova comissió executiva amb un 98,2% dels vots i els consellers i conselleres de federació de l'agrupació amb un 100% dels vots.


Autor: Redacció


#girona #psc


#girona #psc





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...