Notícies més llegides



El Ripollès


Ripoll

El 95% de la població del Ripollès quedarà coberta amb la xarxa de fibra òptica aquest 2021

El Ripollès  -  02/11/2020  -  14:39

El Govern inverteix 3.387.884 euros per connectar 8 municipis nous, que se sumen als 253.600 euros ja invertits a la comarca i que van possibilitar la connexió de la capital i tres municipis


Fibra Òptica

Fibra Òptica



El conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública, Jordi Puigneró, ha presentat avui el projecte de desplegament de la fibra òptica de la Generalitat a la comarca del Ripollès, que consta de quatre trams: Sant Joan de les Abadesses - Camprodon, Camprodon - Setcases, Camprodon - Molló i Campdevànol - Planoles.

Un cop finalitzades les obres d'aquest projecte, el 94,7% dels habitants de la comarca del Ripollès disposaran d'accés a la xarxa de fibra òptica de la Generalitat aquest 2021. La comarca passa de tenir 17.332 habitants amb accés a la xarxa de fibra òptica de la Generalitat a oferir accés a 6.437 habitants nous.

Amb una inversió de 3.387.884 euros, s'estendran 52,1 quilòmetres nous de fibra òptica, que se sumaran als 36,4 quilòmetres ja existents a la comarca, i permetran connectar un total de vuit municipis nous. D'aquesta manera, la comarca passa de tenir quatre municipis connectats (Ripoll, Campdevànol, Sant Joan de les Abadesses i Queralbs) a tenir-ne 12: Sant Pau de Segúries, Camprodon, Llanars, Vilallonga de Ter, Setcases, Molló, Ribes de Freser, Planoles, Ripoll, Campdevànol, Sant Joan de les Abadesses i Queralbs. El Govern ja va invertir 253.600 euros al Ripollès, i amb aquest projecte, en total el Govern haurà invertit a la comarca 3.641.484 euros.

El conseller Puigneró ha destacat que "el Govern ha prioritzat aquesta legislatura la connexió del Ripollès", i ha recordat que "aquest agost el Govern va aprovar una inversió específica al Ripollès de 3,6 milions d'euros per connectar uns quants municipis d'aquesta comarca". En aquest sentit, Puigneró ha remarcat que "és de les inversions més importants que fem a tot Catalunya".

El titular de Polítiques Digitals ha fet valer que, un cop acabades les obres, gairebé el 95% de la població d'aquesta comarca tindrà accés a la fibra òptica de la Generalitat, i que això no és només un progrés social, sinó que econòmic també perquè "no només connectem els municipis i els seus habitants, sinó que el desenvolupament d'aquesta infraestructura fa més competitiu el sector turístic tan important per aquesta comarca".

Desplegament per trams del Ripollès

Pel que fa al tram Sant Joan de les Abadesses – Camprodon, l'11,8% dels habitants disposaran d'accés a la xarxa de fibra òptica de la Generalitat aquest 2021. Amb una inversió de 989.264 euros es desplegaran 15,2 quilòmetres nous de fibra òptica que connectaran els municipis de Sant Pau de Segúries i Camprodon, i nuclis com la Colònia Llaudet, la Ral i la Colònia Estevenell.

Amb les obres del tram Camprodon – Setcases, s'estendran 11,6 quilòmetres nous de fibra òptica, que connectaran els municipis de Llanars, Vilallonga de Ter i Setcases. En total, amb una inversió de 755.630 euros, el 4,3% dels habitants disposaran d'accés a la xarxa de fibra òptica de la Generalitat.

En relació amb el tram Camprodon – Molló, s'invertiran 518.548 euros, que serviran per estendre 8 quilòmetres nous de fibra òptica per connectar els 337 habitants del municipi de Molló.

Respecte al tram Campdevànol – Planoles, el 8,1% dels habitants disposaran d'accés a la xarxa de fibra òptica de la Generalitat. Amb una inversió d'1.124.442 euros es desplegaran 17,3 quilòmetres nous de fibra òptica i connectaran els municipis de Ribes de Freser i Planoles, i els nuclis Sant Martí d'Armencies i l'Herand.

Impuls al desplegament de la fibra òptica

Les obres, previstes per al 2021, s'inclouen en l'acord de Govern del 4 d'agost per accelerar el desplegament de la xarxa de fibra òptica al territori.

Cal recordar que l'acord de Govern preveu un increment de 57 milions d'euros més d'inversió, que se sumen als 13,5 ja executats per connectar les capitals de comarca.

D'aquesta manera, el Govern destinarà fins al 2021 un total de 70 milions d'euros en l'extensió de la xarxa de fibra òptica arreu del territori amb l'objectiu de connectar tots els municipis de més de 50 habitants. En total, més de 6.000 quilòmetres de fibra que garantiran la connectivitat, l'equilibri territorial i la cohesió social a tot el país.

El projecte del Govern d'articular una xarxa de fibra òptica neutra, oberta i amb una tarifació pels serveis de connectivitat independent de la distància ha demostrat la seva efectivitat per fomentar el desplegament de xarxes finalistes per part dels operadors. Gairebé la totalitat dels municipis que disposen de xarxa de fibra òptica de la Generalitat, tenen demanda per part d'operadors privats.


Autor: Redacció


#ripoll #fibra


#ripoll #fibra





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...