Notícies més llegides



+ Notícies


Barcelona

Interior reconeix deficiències en el servei jurídic

+ Notícies  -  02/11/2020  -  17:49

Des del Departament preparen un pla d’actuació per millorar-lo i es donarà assistència jurídica al cos dels Mossos les 24 hores del dia, els 365 dies l’any




La setmana passada el Sindicat Autònom de Policia (SAP-FEPOL) denunciava per escrit “disfuncions” en el servei jurídic del Departament d’Interior, en la defensa de les persones membres del cos de Mossos d’Esquadra. En el comunicat, que s’adreçava a la Secretària General del Departament, Elisabet Abad, tot i que també es va fer arribar al Director General de la Policia, Pere Ferrer, el sindicat policial traslladava la seva “decepció, indignació i manca de seguretat jurídica” que havia patit el cos, en veure’s “abandonat pel servei jurídic després d’haver estat agredits en acte de servei i haver patit lesions de consideració”.

En aquest sentit, i tal com apunta SAP-FEPOL, a principis del mes d’agost Gaudí-900 va haver de fer front en solitari, “i com a conseqüència de la manca d’efectius que pateix el CME”, a una actuació per violència de gènere. A l’operació, i tal com concreta el sindicat, el cos va actuar “sense possibilitat de recolzament” i els dos membres de la patrulla van patir lesions “de consideració” per part de la persona que finalment va ser detinguda, en el marc d’una operació que va requerir el suport d’un indicatiu ARRO. “La cosa pren gravetat, quan els efectius de Gaudí 900 no van rebre assistència jurídica i tot, perquè els fets es van produir en cap de setmana. El judici ràpid es va realitzar, l’autor de les lesions es va conformar amb la pena proposada pel Ministeri Fiscal i als nostres companys, malgrat seguien de baixa mèdica per l’abast de les lesions (les quals no s’han pogut quantificar), ningú els ha representat en el procés”, afegeix el comunicat del sindicat.

Reunió fructífera

A causa dels fets ocorreguts, i més enllà de l’escrit, el SAP-FEPOL ha aconseguit reunir-se avui amb Abad i el Cap dels Serveis Jurídics, que des d’un primer moment, segons diu el sindicat, “han reconegut la descoordinació que va deixar sense defensa” els dos agents. 

A la reunió, els responsables d’Interior han traslladat la intenció de millorar els canals de comunicació amb la Direcció General de la Policia, amb l’objectiu “d’evitar incidències i posar en marxa de manera imminent un servei d’urgències jurídiques”, tal com així reivindicava el sindicat a la nota del 28 d’octubre.

D’altra banda, en el Pla d’Actuació que el Servei Jurídic d’Interior ha fet arribar al sindicat avui també s’indica que es millorarà la comunicació d’incidències entre les regions policials i el gabinet jurídic, i també es cobriran les peticions d’assistència lletrada de les persones membres del cos les 24 hores del dia i els 365 dies l’any. Unes mesures, en definitiva, que han generat la “satisfacció” del SAP-FEPOL, tot i que reclamen que aquest protocol “vegi la llum de manera immediata”.


Autor: Redacció


#mossos #interior


#mossos #interior





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...