Notícies més llegides




OLOT 'Ciutat dels Detalls'


Olot

En construcció un nou tram de carril bici a Olot

OLOT 'Ciutat dels Detalls'  -  03/11/2020  -  18:54

El nou carril bici passarà de forma paral·lela a la carretera de Riudaura i permetrà connectar el sector de La Faja i les Vivendes Garrotxa




Ja han començat els treballs de construcció del nou tram de carril bici a Olot. Les obres permetran crear un nou itinerari que connectarà el sector de la Faja amb la zona de Vivendes Garrotxa, passant en paral·lel a la carretera de Riudaura.

Fins ara, el carril bici finalitzava just a l'inici del barri de les Planotes i obligava els ciclistes a baixar a la calçada de la carretera. El projecte, que va sorgir escollit per les veïnes i veïns de la zona oest de la ciutat dins dels Pressupostos Participatius de l'any passat, té un pressupost d'11.906 euros. A més del carril bici, el projecte inclou la implementació d'un seguit de mesures per dotar la zona de major seguretat a través de la instal·lació d'un semàfor al pas de vianants de la Faja.

Un parell d'arquitectes (Eduard Callís i Guillem Moliner) són els autors del projecte que la Junta de Govern Local de l'Ajuntament d'Olot va posar en marxa el projecte el passat dijous 17 de setembre. Les obres avancen a bon ritme i es treballa amb la voluntat que estiguin finalitzades aquest mateix mes.

La iniciativa forma part del Pla Director de la Bicicleta d'Olot – el document clau on s'identifiquen els itineraris preferents de bicicletes a la ciutat – i s'inclou en el conjunt d'accions que l'Ajuntament d'Olot impulsa per potenciar la mobilitat sostenible. La iniciativa va sorgir com a proposta de les veïnes i veïns que van escollir-la entre els 7 projectes dels Pressupostos Participatius del sector oest de la ciutat de l'any passat.

Amb la idea de connectar Vivendes Garrotxa, Les Planotes, El Xiprer, IES Garrotxa i l'Escola Pla de Dalt per tal de millora de la salut i augmentar la mobilitat sostenible.

A punt els treballs de millora de 7 places de la ciutat
Paral·lelament, també estan a punt d'arrencar les obres de remodelació de set places de la ciutat per millorar-ne l'accessibilitat, el mobiliari, els punts d'aigua i instal·lar nous equipaments esportius i educatius. La proposta, que forma part dels projectes 'Revivim les places petites!' i 'Fem grans places i parcs', i van ser escollides per part dels veïns en els Pressupostos Participatius de l'any passat.

En concret, s'actuarà a la plaça del Farcell, el parc de les Planotes, la plaça Pla de Dalt, la plaça Mas Baix, la plaça Montolivet, la plaça Gil Vidal i Forga i els jardins del barri de la Caixa. Els treballs permetran millorar aquests espais amb la instal·lació de nous equipaments esportius, la inclusió de jocs cooperatius, nou mobiliari urbà com bancs i papereres i la revitalització de les zones amb nous enjardinaments i plantacions arbustives. La Brigada Municipal i SIGMA assumiran part dels treballs, que tenen un pressupost de 49.610 euros.


Autor: Redacció


#olot


#olot





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...