Notícies més llegides




Política


Girona

Sílvia Paneque ha plantejat que els 2 milions d'euros de romanents es destinin a suport a comerç, restauradors, autònoms, turisme i cultura de Girona

Política  -  13/11/2020  -  15:17

La portaveu del PSC de Girona, Sílvia Paneque, ha plantejat al govern de Marta Madrenas que desplegui un paquet de mesures excepcionals que garanteixi la continuïtat del teixit actiu de la ciutat en aquests moments de dificultat


Sílvia Paneque

Sílvia Paneque



La portaveu del grup municipal del PSC a Girona, Sílvia Paneque, ha plantejat al govern de Marta Madrenas, que a l'Ajuntament de Girona destinem els 2 milions d'euros de romanents a suport econòmic del teixit actiu de la ciutat i, per tant, despleguem un paquet de mesures excepcionals per donar suport real al teixit econòmic i cultural afectat per la crisi provocada per la pandèmia. Paneque ha apuntat la conveniència d'un acord ampli amb aquests sectors, perquè considera que ho exigeix l'excepcionalitat de la crisi. Interpreta que el consistori gironí ha de tenir un compromís papable amb aquests sectors afectats durament per les conseqüències socials imposades a causa del coronavirus. A més a més, Sílvia Paneque s'ha sumat al manifest per reclamar al govern de la Generalitat, que permeti obrir bars i restaurants amb les pertinents mesures de seguretat en salut.

"Tenim l'objectiu que el comerç, els bars, restaurants i autònoms de Girona perdurin i, per això, és urgent i necessari desplegar un paquet de suport excepcional de manera immediata", ha explicat Sílvia Paneque. Les mesures presentades han estat: 1. Flexibilitzar-los els tributs i bonificar-los el rebut de l'aigua i la taxa d'escombraries durant aquest any i el 2021; 2. Ajuts directes als lloguers de locals comercials; 3. Subvencions per la transformació digital de comerç i restauració; 4. Facilitar-los microcrèdits; 5. Crear un "bonus-consum" de 15 euros per als gironins i gironines per a gastar en comerç local; 6. Incloure els negocis amb una caiguda superior al 75% d'ingressos en els ajuts directes del programa "Aixequem persianes"; 7. Crear una Oficina d'Atenció Única i un web per al teixit actiu amb l'objectiu de desplegar aquests ajuts, assessorar fiscalment i aportar orientació jurídica; 8. Congelar-los els embargaments i renegociar el deute; 9. Contractació pública en els sectors més castigats; 10. Ajuts a la inversió i recerca en sectors prioritaris com el biosanitari; 11. Plans de Reactivació Econòmica concrets com la moció aprovada de les Àrees de Promoció Econòmica i Urbanística; 12. Donar compliment a la moció aprovada en el Ple d'un ajut de 300 euros directes als autònoms; i 13. Una campanya publicitària televisiva sobre comprar i visitar Girona prèvia a Nadal.

La portaveu ha insistit a dir que l'objectiu que segur que compartim és que "quan veiem la llum al final del túnel hi hem de ser tots". Per això, també ha insistit a implementar accions de suport directe al turisme de Girona. 1. Aplicar els recursos de l'impost turístic per a ajuts directes del sector; 2. Flexibilitzar-los els pagaments dels tributs i bonificar-los aquest any i el 2021; 3. Incorporar ja noves rutes temàtiques tant als webs municipals com a les xarxes de promoció de la ciutat; 4. I situar en els grans circuits de comunicació de turisme internacionals paquets promocionals del patrimoni material i immaterial de Girona per sortir millor i més ràpid de la crisi tan aviat com sigui possible.

Un altre sector que es troba en una situació crítica és la cultura i, per aquesta raó, la socialista ha demanat que hi hagi unitat per tramitar una tercera línia de suport econòmic en el moment actual. 1. Subvencions extraordinàries a projectes culturals, de recerca i d'innovació; 2. Avançar-los els pagaments de totes les actuacions desprogramades; 3. Adquisició per part de l'Ajuntament de fons bibliogràfics en llibreries locals per a les biblioteques; 4. "Bonus-consum" de 10 euros per adquirir altres productes culturals; 5. Subvencions de l'IBI a locals d'ús cultural; 6. Adquisició d'obres d'art amb l'objectiu d'entrar en el patrimoni de la ciutat a generacions que encara no han format part dels fons públics; 7. I Reforçar l'activitat virtual adreçada a la comunicació i difusió cultural per mitjà d'eines digitals.

La portaveu socialista, Sílvia Paneque, ha reiterat que espera que aquesta proposta sigui atesa i que, d'aquesta manera, l'Ajuntament de Girona doni una resposta palpable, tangible i real a una situació molt complicada que viu la ciutat en aquests moments.


Autor: Redacció


#psc #girona


#psc #girona





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...