Notícies més llegides




La Selva


Santa Coloma de Farners

La comarca de la Selva participa a la Setmana Europea de la Prevenció dels Residus amb la Ruta dels Envasos

La Selva  -  16/11/2020  -  14:48

En el marc de la Setmana Europea de la Prevenció dels Residus també es farà la presentació oficial de La Portanoves del Porta a Porta en un acte simultani a les poblacions de Caldes, Hostalric i Sils el dia 24 de novembre




El Consell Comarcal de la Selva participa en la Setmana Europea de la Prevenció dels Residus com a organitzador de diferents esdeveniments municipals relacionats amb aquesta temàtica.

Enguany, entra en rodatge la Ruleta dels Envasos de la Selva, un element lúdic i informatiu destinat a ensenyar d'una manera diferent com es fa i quins avantatges té el reciclatge dels envasos, com també la seva reutilització i reducció.

Aquest any, el lema de la Ruleta és "Tu què generes...residus o matèries primeres?" Es tracta que els participants tinguin l'oportunitat d'aprendre tota una varietat d'articles reciclats, reciclables i recicladors; alguns dels quals també tenen nom o lema propi de la comarca. D'aquesta manera, les persones que s'apropin a la Ruleta dels Envasos podran aprendre sobre el reciclatge de forma lúdica. Entre els elements que configuren la Ruleta dels Envasos hi ha: La bossa "Grogui": reciclada, recicladora i reciclable, la motxilla fabricada amb RPET, plàstic reciclat, que diu: "Tinc l'ampolla al sac", la llibreta reciclada que ens demana "Recicla'm fins que Repapiegi", l'ampolla reciclada amb la forma de gota bufada que ens recorda "Reciclar és fer ampolles", o el miniglú amb un missatge que fa pensar: "Recicla el vidre, en podries tenir a les mans un bocinet bufat en temps dels romans" així com també altres sorpreses amagades.

La Ruleta dels Envasos és un dels elements didàctics que actualment disposa el Consell Comarcal de la Selva per oferir a tots els ajuntaments de la comarca que li han delegat el servei o que li deleguin actuacions de comunicació ciutadana relacionades amb els residus.

En el marc d'aquesta Setmana la Setmana Europea de la Prevenció de Residus d'enguany, la Ruleta serà present a un total de cinc municipis: A Blanes hi serà de dilluns 23 a divendres 27 de novembre, cada dia de les 10 h a les 13 h en un barri de la població diferent (Mas Enlaire, La Plantera, Ca la Guidó, Els Pavos i Sa Carbonera). A Sant Hilari Sacalm, hi serà el diumenge 22 de novembre, al mercat setmanal de les 10 ha 13 h. A la població de Maçanet de la Selva, hi serà el dimecres 25 de novembre, al mercat setmanal de 10 a 13 h.

A la població de Vidreres, la Ruleta dels Envasos hi serà el dijous 26 de novembre al mercat setmanal de les 10 a les 13 h. Finalment, a Hostalric hi serà el divendres 27 de novembre, davant del Bon Preu de 10 a 13 h.

Presentació simultània de La Portanoves a Caldes, Hostalric i Sils

Paral·lelament, en el marc d'aquesta Setmana Europea de la Prevenció de Residus, el Consell Comarcal de la Selva, encarregat de la gestió del servei de recollida porta a porta a Caldes de Malavella, Hostalric i Sils, farà la presentació oficial de La Portanoves del Porta a Porta. Serà el 24 de novembre en un acte simultani a les tres poblacions, que es farà a les onze del matí, i que servirà per donar el tret de sortida oficial al compte enrere cap a la implantació d'aquest nou sistema de gestió de residus, que està previst que es posi en funcionament durant el primer trimestre de 2021.

Les tres poblacions selvatanes, que es troben en plena campanya preparatòria de la implantació del seu nou servei municipal de recollida de residus porta a porta, reforcen la campanya i s'adapten a les circumstàncies actuals amb aquest nou element informatiu batejat com "La Portanoves del porta a porta". La Portanoves del porta a porta està destinada a mantenir informats a tots els ciutadans i ciutadanes de les poblacions de Caldes de Malavella, Hostalric i Sils en el seu compte enrere particular cap a una innovació municipal que, de ben segur, marcarà un abans i un després cap a la sostenibilitat de cada poble i de la comarca de la Selva.


Autor: Redacció


#laselva


#laselva





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...