Notícies més llegides




OLOT 'Ciutat dels Detalls'


Olot

El Mercat d'Olot col·labora amb el Gran Recapte d'Aliments

OLOT 'Ciutat dels Detalls'  -  16/11/2020  -  16:20

L'any passat a la Garrotxa es van recollir més de 31.823 unitats d'aliments i productes bàsics en finalitzar la campanya




La Plaça Mercat participa de la campanya de recollida d'aliments i productes bàsics, que ha començat aquest dilluns i durarà fins dissabte. Una edició que, a causa de la COVID, canvia de format i que compta amb el suport del comerç de proximitat.

El Mercat d'Olot col·labora amb el Gran Recapte d'Aliments. Des d'aquest dilluns 16 de novembre, totes les persones que vulguin participar de la campanya de recollida d'aliments i productes bàsics podran fer-ho a la Plaça Mercat. Tothom qui vulgui podrà comprar tiquets per valor de 3 euros per contribuir al Gran Recapte que organitza el Consorci d'Acció Social de la Garrotxa, la Fundació Banc dels Aliments, Càritas Garrotxa, Creu Roja, així com els ajuntaments de la comarca.

La situació provocada per la COVID-19 ha obligat a fer canvis en el format habitual de la campanya. Amb l'objectiu de minimitzar el risc de contagi i suprimir la classificació dels aliments recaptats, les donacions hauran de ser telemàtiques. Així, es podran fer al web granrecapteonline.com o bé amb la compra de tiquets en els diferents establiments col·laboradors. En aquesta ocasió també es dona l'oportunitat que els comerços de producte fresc puguin participar-hi. Per aquest motiu, la Plaça Mercat s'ha pogut sumar a la iniciativa que aquest matí han presentat el president de l'Associació de Placers d'Olot, Jordi Vilarrasa, el president de Càritas Garrotxa, Carles Oller, i la regidora d'Acció Social d'Olot, Imma Muñoz.

A més de la plaça Mercat d'Olot, les donacions també es poden fer a altres establiments de la ciutat des d'aquest dilluns 16 de novembre i fins al dissabte 21. A la resta de poblacions de la comarca també s'hi poden fer aportacions dins dels terminis que cada ajuntament ha fixat de comú acord amb el Consell Comarcal. Les donacions cal fer-les a la caixa dels comerços i supermercats, a través de vals de diferent valor (1€, 3€, 5€, 10€, 20€ o la quantitat que es vulgui). L'aportació quedarà reflectida en el tiquet de compra. La campanya en línia al web granrecapteonline.com estarà operativa fins al 13 de desembre.

Aquest any, la crida a la participació és més necessària que mai. Des de la irrupció de la Covid-19, el Banc dels Aliments calcula que les necessitats a tot Catalunya s'han incrementat en un 40% respecte al mateix període de l'any passat.

La jornada central a Olot tindrà lloc el divendres 20 i dissabte 21 de novembre. Malgrat que inicialment es preveia comptar amb voluntaris a les grans superfícies de la ciutat per informar sobre el Gran Recapte, s'ha optat per suspendre la presència de voluntaris com a mesura de prevenció.

L'any passat a la Garrotxa es van recollir més de 31.823 unitats d'aliments i productes bàsics en finalitzar la campanya. El material recollit es va destinar al Centre de Distribució d'Aliments que atén unes 830 famílies.


Autor: Redacció


#olot


#olot





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...