Notícies més llegides




Pla de l'Estany


Banyoles

Banyoles s'adhereix a la xarxa Labdoo per reduir la fractura digital a l'escola

Pla de l'Estany  -  23/11/2020  -  10:04

Es recolliran ordinadors portàtils de segona mà per recuperar-los i destinar-los a famílies vulnerables




La ciutat de Banyoles s'ha adherit a la xarxa Labdoo Km 0, una xarxa social col·laborativa i humanitària a nivell mundial dissenyada per reduir la fractura digital a la societat. Amb aquesta iniciativa es recuperaran ordinadors portàtils de segona mà que es destinaran a famílies vulnerables.

El projecte es vehicularà a través d'una xarxa local pròpia a partir de la qual s'han creat diversos punts de recollida d'ordinadors portàtils de segona mà, a més de punts de sanejament on es formatejaran els ordinadors amb programes de codi lliure dissenyats per la xarxa Labdoo.

Aquests ordinadors beneficiaran famílies vulnerables del municipi
El projecte compta amb el suport de l'Ajuntament, l'Àrea de Benestar Social del Consell Comarcal, l'Oficina Jove Cal Drac, el Punt Òmnia i els Instituts de Secundària Pere Alsius, Pla de l'Estany i Josep Brugulat, a més de l'Escola Casa Nostra. Els centres educatius participaran a la xarxa liderant campanyes per promoure la recollida d'ordinadors portàtils o bé creant punts de sanejament. La regidora de Benestar Social de l'Ajuntament de Banyoles, Ester Busquets, ha destacat que "el projecte permet implicar els i les joves de la comarca implicant-los en el procés de recollida i essent també part activa de la solució amb la recuperació d'ordinadors portàtils".

La xarxa Labdoo a Banyoles compta amb tres punts de recollida: l'INS Pere Alsius - de dilluns a dijous de les 4 de la tarda a les 8 del vespre- ; l'INS Brugulat - de dilluns a divendres de les 3 de la tarda a les 8 del vespre-; i l'Oficina Jove Cal Drac - de dilluns a divendres, de les 11 a
la 1 i de les 4 a les 7 de la tarda. Als punts de recollida, s'hi poden portar ordinadors portàtils en desús amb el carregador corresponent.

A la xarxa hi participaran també persones voluntàries a títol individual. En aquest sentit, Ester Busquets ha explicat que "és un projecte obert que permet participar com a donant de maquinari però també com a voluntari formant part de punts de sanejament existents o creantne de nous". Les persones que vulguin participar en el projecte com a voluntàries es poden posar en contacte amb el projecte per correu electrònic a puntomniabny@gmail.com.

El precedent
La xarxa Labdoo a Banyoles permetrà donar continuïtat al projecte Infosolidària, impulsat per l'INS Pla de l'Estany, que recuperava també ordinadors portàtils per a famílies vulnerables.


Autor: Redacció


#labdoo #banyoles


#labdoo #banyoles





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...