Notícies més llegides



Baix Empordà


Platja d'Aro

Commemoració a Castell d'Aro, Platja d'Aro i S'Agaró del Dia Contra les Violències Envers les Dones

Baix Empordà  -  24/11/2020  -  17:02

També manifestos, curtmetratges, teatre i entrevistes a YouTube i a les xarxes socials




Commemoració a Castell d'Aro, Platja d'Aro i S'Agaró del Dia Contra les Violències Envers les Dones 2020 amb el lema Anem a l'arrel, plantem-nos contra la violència. L'Ajuntament de la mà de la Comissió d'Igualtat ha programat diverses activitats de sensibilització dimecres 25 de novembre, vehiculades des l'entorn virtual i les xarxes socials. Destaca la instal·lació Sabates Vermelles Contra la Violència Masclista per visualitzar els feminicidis, tot emulant la iniciativa de l'artista mexicana Elina Chauvet a Ciudad Juárez: durant una setmana es col·locaran 80 parells de sabates de dona, noia i nena pintades de vermell -un per a cadascuna de les víctimes d'enguany al país- a la Plaça de l'Ajuntament, amb un paper molt actiu el Grup de Joves per la Igualtat de l'Institut Ridaura.

També durant una setmana s'hi instal·larà i es podrà participar en l'Arbre dels Desitjos elaborat per l'Associació de Dones de la Vall d'Aro. Dimecres es farà la lectura del manifest Castell d'Aro, Platja d'Aro i S'Agaró es planten contra la violència masclista al canal municipal de YouTube (@ajtplatjadaro) i a les seves diverses xarxes socials (hi participen l'Associació de Dones de la Vall d'Aro, Associació Emporedats, l'ADEM, joves, regidores i regidors i ciutadania en general). Durant tot el dia en el Facebook i Instagram del Centre Cívic Vicenç Bou (@centrecivicplatjadaro) es podrà visualitzar el vídeo Expressa't contra la violència masclista, del Grup de Teatre Social, on reivindiquen els drets i llibertats de les dones i conviden a tothom a sumar-se a l'acció gravant el seu propi vídeo a partir d'aquesta frase i compartint la filmació etiquetant-lo.

El mateix dimecres l'Associació ETC-Espectacle, teatre i cinema presenta el curtmetratge Tinc un monstre a casa i l'obra de teatre De tal palo al canal de YouTube de l'Ajuntament, i a la plataforma Zoom (18.30 h) debat i reflexió de l'obra amb les actrius i els actors. També al canal de YouTube i xarxes socials de l'Associació d'Empresaris ADEM (@empresaris_platjadaro) es podrà gaudir del vídeo Dones emprenedores de Platja d'Aro, un conjunt d'entrevistes on ressalten el rol de la dona en el comerç i la restauració, la seva emprenedoria i l'esforç constant de conciliar vida familiar i laboral. Darrerament, fins al 30 de novembre, la Biblioteca Mercè Rodoreda dedica un espai temàtic de llibres i material audiovisual a volums amb perspectives de gènere i feminista.

En matèria de sensibilització, prevenció i intervenció, l'Ajuntament, per segon any consecutiu ha desenvolupat coincidint amb dues activitats amb gran nombre de públic i participants -Carnaval i Festa Major de Platja d'Aro- el Punt Lila per fomentar la igualtat i la no discriminació per raó de gènere, lluitar contra la violència masclista, i oferir diades de gaudi amb llibertat i seguretat. També el projecte 10 Dones il·lustres, 10 Il·lustradores en el marc del Dia Internacional de les Dones, en què deu creadores van retratar seguint el seu propi estiu a deu dones referents d'arreu del món (www.10dones.com). també ha aprovat el Pla d'Igualtat Ciutadana amb un recorregut de quatre anys amb la voluntat d'ampliar la perspectiva de gènere de manera transversal en totes les polítiques i accions que es duguin a terme des de l'Ajuntament de Castell-Platja d'Aro.


Autor: Redacció


#platjadaro


#platjadaro


Arxiu adjunt

Programa





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...