Notícies més llegides




+ Notícies


Salt

Els comerciants de l'Espai Gironès es concentren amb pancartes per reclamar l'obertura

+ Notícies  -  25/11/2020  -  19:06

El centre ofereix les màximes garanties de seguretat, amb un pla avalat per una empresa de certificació tan prestigiosa com Bureau Veritas


Comerciants de l’Espai Gironès

Comerciants de l’Espai Gironès



Una seixantena de comerciants de l'Espai Gironès s'han concentrat aquesta tarda davant del centre amb pancartes per reclamar l'obertura dels establiments encara tancats degut a les mesures restrictives imposades pel Govern als centres comercials per fer front al coronavirus i que estan afectant greument al sector. L'Espai Gironès ha donat suport a la nova convocatòria i ha reclamat que es reconsideri aquestes mesures, que es consideren del tot arbitràries i un "greuge comparatiu" respecte a la resta de comerç de les comarques gironines, segons destaca el gerent del centre comercial, Pau Jordà. També s'ha recordat que el centre ofereix les màximes garanties de seguretat. Recordem que a l'Espai Gironès hi treballen unes 800 persones i que més del 35% dels establiments són petits comerços o franquícies. Les mesures contemplades en el pla de desescalada estan fent molt de mal als establiments ubicats en els centres comercials.

Els comerciants han manifestat avui la seva indignació i tristesa davant una situació que no entenen i que consideren molt injusta. A l'Espai Gironès només poden obrir actualment els serveis considerats essencials pel Govern, però més d'un centenar continuen tancats sense cap explicació coherent. "Cal tenir en compte que és una època de l'any essencial, de la que prové cap al 30% de la facturació anual dels comerços", es destaca.

Aquesta és la segona acció dels comerços ubicats a l'Espai Gironès. El dia 20 de novembre van col·locar una espelma encesa a la porta de cada establiment, com a acció també de protesta. En aquest cas l'acte es va fer seguint una convocatòria també a tot Catalunya per denunciar la delicada situació en la qual es troben molts autònoms i treballadors després d'estar tancats gairebé quatre mesos.

Des de l'Espai Gironès s'ha donat suport a aquests actes de protesta, que serveixen per denunciar la situació de discriminació en què es troben aquests comerços respecte als altres establiments que sí poden obrir.

Mesures arbitràries
El centre comercial insisteix que el pla de desescalada del Govern representa un cop molt dur per als establiments ubicats a l'Espai Gironès, ja que suposa perdre les campanyes del Black Friday i bona part de la de Nadal. Reitera el seu desconcert per les mesures acordades que qualifiquen de "completament arbitràries", ja que perjudiquen exclusivament als centres comercials.

 

L'Espai Gironès ha invertit en plans de seguretat sanitària, que estan avalats per una empresa de certificació tan prestigiosa com Bureau Veritas.

L'Espai Gironès insisteix a demanar a la Generalitat un canvi en el pla de desescalada i es considera que la situació actual suposa un greuge amb altres sectors, que si poden desenvolupar la seva activitat amb les mesures sanitàries necessàries, i també s'incrementa la compra online en empreses que no produeixen riquesa al nostre territori.

Recordem que els responsables del centre demanen diàleg al departament de Salut per poder consensuar amb el sector les mesures de les properes setmanes que són importantíssimes en el calendari del centre comercial i per trobar la fórmula que faci compatible el control de la pandèmia amb el desenvolupament de l'activitat econòmica, posant a disposició dels ciutadans més punts de venda perquè no es col·lapsin els espais que si romandran oberts al centre de la ciutat, i que previsiblement es col·lapsaran a l'època de Nadal, moment de l'any on es fan més compres. Des del Centre Comercial es demana "un pla que es basi en criteris objectius i no en sensacions subjectives". "Si les imatges han de ser la guia per la presa de decisions, tots tenim molt presents les cues i problemes que s'estan produint en el comerç que obre de forma limitada per satisfer la demanda existent", remarquen. També es demana que si es detecta alguna irregularitat es procedeixi a actuar en aquell centre de la manera que correspongui.

Espai segur
"Les mesures anunciades no s'entenen de cap de les maneres, asseguren els responsables de l'Espai Gironès, ja que el centre comercial s'ha demostrat que és un espai segur on en tot moment es compleixen escrupolosament amb els controls adoptats per tal de garantir la màxima seguretat dels clients i dels treballadors.

Des del centre es remarca l'efectivitat d'aquestes mesures que s'han seguit des del minut zero: control del flux de trànsit i de l'aforament, reforç de la neteja i de la desinfecció, regulació de l'ús d'ascensors, dispensadors de gel hidroalcohòlic, controls de l'estat de l'aire i temperatura, i punts d'entrega de mascaretes i guants, així com personal contractat per informar als nostres visitants de totes les mesures i comprovar que es compleixen, i estem a la seva disposició per tot el que necessitin. Unes mesures que en tot moment han estat respectades pels visitants.

A més, per tal d'augmentar la confiança d'empleats, clients, proveïdors, i altres parts interessades en els centres comercials en la seguretat del centre comercial, l'Espai Gironès ha estat certificat com a garantia de màxima seguretat en el context de la pandèmia de la Covid-19. Multi Iberia pot certificar la seguretat dels centres comercials que gestiona a Espanya i Portugal, gràcies a la seva col·laboració amb Bureau Veritas. Multi Iberia es basa en els serveis de Bureau Veritas, que ha dut a terme un procés d'auditoria de conformitat amb la certificació de Global Safe Site.


Autor: Redacció


#espaigirones


#espaigirones





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...