Notícies més llegides




Alt Empordà


Castelló d'Empúries

Comencen les obres de restauració i consolidació de la Via Verda a Castelló d'Empúries

Alt Empordà  -  27/11/2020  -  16:20

Per tal de portar terme les obres de condicionament, serà necessari tallar la circulació a la via verda en alguns trams




El proper dimarts, 1 de desembre, està previst que comencin les obres de condicionament de la Via Verda en el tram que va des de la desembocadura de la Muga fins al sector Montseny, en total 1,2 Km. Els treballs consisteixen en la restauració i consolidació dels diferents elements del camí natural de la Muga i contemplen: l'estabilització de talussos, la substitució de la tanca de fusta, la gestió de les escorrenties i drenatges, les estructures de contenció i la reparació de paviments. Aquestes obres representaran una millora important de la via, molt transitada per veïns i veïnes del municipi però també per visitants i turistes.

La principal problemàtica que presenta el camí natural de la Muga en aquests moments, és l'erosió dels talussos que ha provocat que la tanca de fusta que recorre tot el camí, ja no estigui situada a una distància prudencial quedant al límit del terraplè. Alhora, la fusta de les tanques també s'ha començat a fer malbé amb el pas del temps i s'han detectat esquerdes en algunes zones de l'asfalt aglomerat del carril bici. Altres problemàtiques són els clots de les escorrenties que es generen a mesura que hi passa l'aigua.

Aquest projecte inclou demolicions, petits moviments de terra, reparacions de paviment, sistemes de contenció i col·locació de mobiliari urbà, entre altres.
Per tal de portar terme totes aquestes actuacions, serà necessari tallar la circulació a la via verda per trams, segons els treballs que es van desenvolupant. Tot i això, en la mesura que sigui possible, s'intentarà que s'hi pugui transitar durant el cap de setmana.

Aquestes obres de restauració i consolidació tenen un cost aproximat de 750.000€ i es desenvoluparan entre el Ministeri per a la transició ecològica, que és qui adequa aquest primer tram, el Consorci Vies Verdes de Girona i l'Ajuntament de Castelló d'Empúries.


Autor: Redacció


#castello #viaverda


#castello #viaverda





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...