Notícies més llegides



Baix Empordà


Platja d'Aro

Castell-Platja d’Aro aprova el projecte de transformació de l’avinguda del Dr. Fleming

Baix Empordà  -  23/12/2020  -  15:34

Es tracta d’una inversió d’1,8 milions d’euros en una superfície de 8.200m2 que també inclou l’avinguda de la Pau i el carrer Miramar




El Pla de Comerç Local 2018-2023 aprovat conjuntament per l’Ajuntament de Castell d’Aro, Platja d’Aro i S’Agaró i les principals associacions empresarials i comercials del municipi inclou un total de 48 accions. Aquestes actuacions tenen com a objectiu millorar el comerç i impulsar-lo com a atractiu turístic a partir de tres àmbits de treball: la cooperació i el consens de les intervencions, la millora de la competitivitat i la millora de l’espai comercial urbà. 

Precisament en aquest darrer àmbit d’actuació es va definir com una línia estratègica ordenar i fer més amable el conjunt de l’espai comercial urbà, i més especialment convertir l’avinguda del Doctor Fleming de Platja d’Aro en una entrada atractiva al centre comercial al cel obert, contribuint així a l’evolució de l’eix central cap a una illa comercial “més àmplia que inclogui també carrers transversals com l’avinguda de la Pau o el carrer Miramar. Així, i partint de la seva singularitat, amb aquesta línia també es vol potenciar el valor de les galeries comercials Neptuno, Sant Lluís, Albatros i Montseny.

Per a les futures obres d’urbanització de l’avinguda del Doctor Fleming, el carrer Miramar i l’avinguda de la Pau, un espai conjunt de 8.200 metres quadrats, s’ha convocat un concurs d’idees per a la redacció de l’avantprojecte per un valor estimat d’1,2 milions d’euros. Els objectius marcats són diversos: des de dignificar l’espai perquè deixi de percebre’s com a part posterior de les galeres comercials fins a concebre l’espai públic per a vianants de manera accessible i lúdica, amb possibilitats per a l’ocupació comercial i de la restauració. En total, hi han participat 30 estudis d’arquitectura, i d’entre les cinc propostes finalistes l’escollida ha estat finalment ‘Entre Passejos’, dels arquitectes Joan Casals i José Luís Cisneros. D’aquesta proposta s’ha valorat especialment el disseny de la secció del vial, que dona la màxima dimensió com a espai per a vianant el més proper a les façanes de les galeres comercials i que, alhora, allunya el màxim possible la zona del pas de vehicles que serà a tocar de l’actual aparcament. El treball també proposa una barrera vegetal en els límits amb l’aparcament de la plaça Europa i els espais de càrrega i descàrrega, així com la generació d’una zona més àmplia en el nou passeig com a plaça integrada o les solucions proposades en la reconversió en l’ús dels materials, tant del paviment del carrer principal com en els carrers secundaris. 


Autor: Redacció


#platjadaro


#platjadaro





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...