Notícies més llegides




Alt Empordà


La Jonquera

La Jonquera aposta per uns pressupostos basats en la recuperació social i econòmica

Alt Empordà  -  28/12/2020  -  12:30

Els comptes pel 2021 pugen a 7,7 milions i potenciaran el suport a la ciutadania, el comerç i les empreses locals


Aj.La Jonquera

Aj.La Jonquera



L'Ajuntament de la Jonquera ha aprovat un pressupost municipal per al 2021 orientat a la recuperació social i econòmica del municipi. Els comptes pugen a 7.737.560 euros, destinats especialment a donar suport a la ciutadania, el comerç i les empreses del municipi per fer front a l'impacte de la pandèmia però sense descuidar les inversions.

"Els nous comptes, que s'adapten a la situació d'excepcionalitat que estem vivint a causa de la Covid-19, es presenten equilibrats i compleixen els objectius d'estabilitat pressupostària", explica l'alcaldessa de la Jonquera, Sònia Martínez.

Pel que fa a les despeses, el consistori ha incrementat l'aportació a l'Escola Municipal de Música i les subvencions municipals. Preveu augmentar la partida per a l'arranjament de façanes, que passarà de 50.000 a 200.000 euros, i atorgar un seguit de subvencions i ajudes per pal·liar els efectes econòmics i socials derivats de la Covid-19, com ara nous ajuts per a autònoms i petites empreses, suport a les famílies amb les activitats de lleure durant l'estiu o aportacions d'aliments a través de la Creu Roja.

Els comptes per a 2021 també contemplen una aportació extraordinària a Serveis Socials per afrontar les necessitats urgents de les famílies del poble.

A més, ha augmentat fins als 42.000 euros la partida destinada a les subvencions esportives per donar suport als clubs jonquerencs i minimitzar els efectes de la pandèmia.

1,174 milions per a inversions

En el capítol de les inversions, per al 2021 l'Ajuntament preveu uns 1.174.000 euros, que es finançaran en part amb una subvenció de 250.000 euros del PUOSC per a l'adequació de l'enllumenat públic. Entre les inversions previstes, destaca l'execució del projecte de la rotonda de la zona esportiva, que va ser la proposta guanyadora dels Pressupostos Participatius i que, a causa de l'esclat de la Covid-19, es va haver de posposar. També, preveu realitzar millores al pati d'infantil de l'escola Josep Peñuelas del Rio, donant resposta així a una demanda del professorat.

D'altra banda, s'executaran les obres de l'aparcament del carrer Albera i, en el marc de la reforma dels carrers del casc antic, s'actuarà al carrer Rocaberti.

Durant el 2021 es continuarà també amb l'arranjament de l'Avinguda 6 d'Octubre, on es col·locaran fanals amb plaques solars reutilitzables. També es reformaran les dependències de la Policia Local per adaptar-les a la normativa vigent i habilitar una zona d'atenció privada per a les víctimes de violència de gènere, un nou servei que entrarà en funcionament a principis del nou any.

Finalment, el consistori contempla l'adquisició de petita maquinària diversa i d'un vehicle 100% elèctric per a la brigada municipal per apostar per les energies netes.

Ingressos

Respecte als ingressos ordinaris, l'Ajuntament ha previst unes quantitats inferiors a les del pressupost del 2020 per si cal aprovar noves bonificacions i reduccions de quotes per a fer front als efectes de la Covid-19.

Dins d'aquest capítol, cal destacar la subvenció de 250.000 euros del PUOSC per a finançar l'adequació de l'enllumenat públic i el fons de cooperació extraordinari de la Generalitat per fer front als efectes de la pandèmia, que repercutirà en part en l'exercici del 2021.


Autor: Redacció


#lajonquera


#lajonquera





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Salvador Vergés / GN

Salvador Vergés

Girona necessita un bon Govern. Catalunya necessita lideratge

Un moment en què cal definir quin model de país volem per a Catalunya...


alt - Feijóo en la campaña del PP

Carles Enric

Feijóo, la duda andante

Aunque Feijóo podría ser un mejor gestor y político que su adversario, las dudas constantes le at...