Notícies més llegides



Política


Girona

Sílvia Paneque: “Girona ha de tenir una presència sòlida i amb vida pròpia en el context de la creació de Catalunya com una marca industrial en l’àmbit europeu i internacional”

Política  -  01/02/2021  -  18:26

La digitalització no ha de ser només una eina que incorporem en els nostres àmbits de relació sinó que ha de ser el camí de transformació cap a una societat més social i equitativa


Sílvia Paneque

Sílvia Paneque



La cap de llista del PSC proposa obrir noves línies de finançament per afavorir la implantació en projectes 4.0 i la transformació digital i mediambiental; incrementar els recursos a les universitats per garantir la transferència dels resultats de la investigació al teixit productiu; dotar les polítiques de recerca per arribar al 2 % del PIB en inversió pública i aprovar un pla de xoc per pal·liar els efectes de la pandèmia de la covid-19 sobre el sector de l’hostaleria.

Obrir noves línies de finançament per afavorir la implantació de projectes 4.0 i la transformació digital i mediambiental; incrementar els recursos a les universitats per evitar la pèrdua de capital humà i garantir la transferència dels resultats de la investigació al teixit productiu; dotar les polítiques de recerca per arribar al 2 % del PIB en inversió pública i aprovar un pla de xoc per pal·liar els efectes de la pandèmia de la covid-19 sobre el sector de l’hostaleria. Aquestes són les quatre grans línies programàtiques que el PSC proposa per impulsar les polítiques d’estímul del coneixement, la innovació i la indústria que reactivin l’economia de les comarques gironines en les tres perspectives del curt, mig i llarg termini. “Girona ha de tenir una presència sòlida i amb vida pròpia en el context de la creació de Catalunya com una marca industrial en l’àmbit europeu i internacional. Tenim les condicions per ser un referent en innovació, en tecnologies 4.0, en sostenibilitat mediambientalment i per generar una alta producció de talent. Això vol dir, per exemple, obrir línies de finançament flexibles per afavorir la indústria 4.0 i la transformació digital i mediambiental”, reflexiona la candidata Sílvia Paneque.

L’elaboració d’un pla estratègic que garanteixi la connectivitat digital a tots els sectors productius, combinat amb una millora de les infraestructures de connexió del territori amb les principals vies de comunicació, és el punt de partida indispensable que ha de permetre primer, l’adaptació completa de tots els sectors industrials a la nova realitat tecnològica i, en conseqüència, millorar el posicionament de les empreses gironines en el context estatal i internacional. “L’economia gironina és dependent del turisme i aquesta dependència fa que, a causa de l’estacionalitat i la necessària mobilitat ara bloquejada, la recuperació de la nostra activitat sigui més complexa que la d’altres territoris. Per aquesta raó pren més sentit que mai el coneixement posat al servei de la innovació per descentralitzar l’oferta a través de la millora i la diversificació de l’ofert”, analitza Paneque, que posa èmfasi en la necessitat d’estendre també cap aquest sector l’aposta decidida per la digitalització. “La digitalització dels sectors industrials és, de fet, un capítol de la digitalització de la nostra societat. La digitalització no ha de ser només una eina que incorporem en els nostres àmbits de relació sinó que ha de ser el camí de transformació cap a una societat més social i equitativa”.

“El coneixement que es genera a les universitats i als centres de recerca s’ha de transferir al teixit productiu per estimular la innovació i, per tant, la competitivitat. Aquest és el procés adient per recuperar part de la indústria perduda, per assolir l’objectiu de reindustrialitzar les comarques gironines”, afirma la cap de llista del PSC. “Però per generar coneixement de qualitat necessitem un sistema d’educació superior capaç de formar, captar i generar talent. Una universitat pública de qualitat que sigui garantia de futur”, hi afegeix. En aquest sentit és obligat citar que les polítiques neoliberals implementades els darrers anys pels Governs CiU, avui de Junts per Catalunya i ERC, han creat una certa letargia en el dinamisme de les universitats, que han vist reduïdes les seves capacitats de finançament, els recursos per impulsar la recerca i han creat bosses de precarització de les plantilles del professorat i de personal d’administració i serveis.

“És indispensable aprovar un Pla de suport per augmentar el finançament i les inversions a les universitats públiques catalanes, revertint les retallades i recuperant la capacitat en tots els àmbits propis de la universitat, acostant-nos als estàndards europeus”, insisteix Sílvia Paneque amb la mirada posada a la Universitat de Girona: “Dotar amb més recursos les polítiques de recerca per arribar al 2 % del PIB en inversió pública i aixecar-lo fins al 3 % a través de la inversió privada, servirà per valorar el coneixement i, en conseqüència, generar riquesa i llocs de treball, a través també de la coordinació dels agents, públics i privats, que treballen al voltant del coneixement per accelerar els processos d’innovació. A Girona aquesta és una política a la qual no podem renunciar si volem ampliar l’horitzó de la UdG”.


Autor: Redacció


#silviapaneque #girona #psc #14f


#silviapaneque #girona #psc #14f





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...