Notícies més llegides




Baix Empordà


Platja d'Aro

Platja d'Aro manté viu el Carnaval amb un nou web monogràfic i una exposició a l'aire lliure

Baix Empordà  -  04/02/2021  -  11:09

Es va anul·lar la Gran Rua de Carrosses i Comparses per la situació sanitària




Després d'haver d'anul·lar la Gran Rua de Carrosses i Comparses i les activitats carnavalesques per la pandèmia, Platja d'Aro ha decidit celebrar el 44è carnaval amb l'estrena d'un nou web monogràfic i d'una exposició monogràfic. Es tracta de la iniciativa Un Carnaval per recordar 1978-2021, que inclou tres propostes: la presentació d'un nou lloc web monogràfic sobre el Carnaval que alhora tindrà també una extensió a les xarxes socials i, una exposició fotogràfica de grans dimensions en l'espai urbà de les tres viles del municipi.

La primera acció és la presentació avui del cartell d'enguany, que justament amb la voluntat de fer memòria de les edicions anteriors és una composició a partir d'una quinzena de detalls de diversos pòsters de la història de l'esdeveniment. També es presenta la seva versió en la tradicional xapa de record que es podrà aconseguir participant en diverses iniciatives que es faran públiques els dies vinents.

Demà s'estrena el primer lloc web sobre el Carnaval de Platja d'Aro (carnaval.platjadaro.com), un espai monogràfic que vol oferir una visió panoràmica tant dels orígens de la festa com dels protagonistes que l'han fet possible. La pàgina ofereix un repàs virtual a la història i l'evolució de la festa, una galeria dels pòsters i d'imatges de totes les èpoques. També s'hi recullen els diferents Reis i Reines Carnestoltes o les colles del municipi, tant les que estan en actiu com les que no.

L'objectiu, però, és que de mica en mica s'hi vagin incorporant més imatges, vídeos i informació amb l'ajut de la ciutadania, que pot col·laborar-hi a través de l'adreça electrònica carnaval@platjadaro.com. A més a més, un cop es pugui celebrar de nou el Carnaval, el portal serà la referència de la festa en tots els seus àmbits, des de les inscripcions de les colles fins a la publicació dels resultats de la Gran Rua, a més a més de l'agenda en detall de totes les activitats. El gruix dels continguts visuals del nou espai també es publicaran i compartiran durant tres setmanes a les xarxes socials de l'Ajuntament.

A més, a partir de l'11 de febrer diada de Dijous Gras -i inici oficial de la celebració- es podrà gaudir d'una exposició a l'aire lliure sobre els 44 anys d'història del Carnaval de Platja d'Aro, amb la instal·lació progressiva -segons ho permetin els espais de propaganda electoral- a l'espai urbà de Castell, Platja d'Aro i s'Agaró de 220 plafons de grans dimensions amb l'evolució d'aquestes quatre dècades i mitja de trajectòria. La voluntat del consistori és fer "un homenatge a cel obert" als protagonistes del Carnaval i a tothom que hi contribueix, amb la vista posada en una gran mostra i un llibre commemoratiu el 2022 per celebrar el 45è aniversari.

D'altra banda, fins al 12 de febrer també es pot participar en el concurs de fotografia que proposa disfressar-se tot imitant algun dels cartells de la història del Carnaval de Platja d'Aro (anys 2020, 2018, 2012, 2011, 2008, 2003, 2000, 1998, 1997 o 1981), que es poden veure en el perfil a les xarxes socials de la regidoria de Joventut de l'Ajuntament (@joventutpladaro). Cal enviar-ho per correu electrònic (pij@platjadaro.com) o WhatsApp (M 691 675 143). Hi haurà 1r, 2n i 3r Premi, que es faran públics el 15 de febrer.

També el Centre Cívic Vicenç Bou ha organitzat els darrers dies diverses sessions del seu taller de Carnaval per elaborar elements de disfressa i així mantenir viu l'esperit de la festa.


Autor: Redacció


#platjadaro


#platjadaro





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...