Notícies més llegides




Política


L'Escala

Junts impulsarà un nou Pacte Nacional per la Llengua per promoure-la en tots els àmbits, també el digital i l'àudiovisual

Política  -  08/02/2021  -  15:50

La cap de llista a comarques gironines, Gemma Geis, i el número 4 de la candidatura, Francesc Ten, presenten el programa de mesures culturals


Junts

Junts



La cap de llista de Junts per Catalunya a comarques gironines, Gemma Geis, i el número 4 de la candidatura, Francesc Ten, han presentat avui les propostes del partit en matèria cultural i lingüística, que inclouen "l'aprovació d'un nou Pacte Nacional per la Llengua que en promogui l'ús en tots els àmbits, també el digital i àudiovisual, però que també en garanteixi la presència que li correspon en el camp acadèmic i de la justícia".

"La penetració del català en l'àmbit digital és un repte fonamental, una acció de present i futur", ha manifestat Geis. "Tenim el dret a viure plenament en català, però ara mateix això no és possible. I hi hem de posar les eines, les actituds, el compromís per tal que ho sigui. Aplicacions, robòtica, xarxes socials, hem de poder-nos-hi comunicar en el nostre idioma.", ha destacat Ten. "El sector àudiovisual és un àmbit estratègic per la cultura, però també per a l'economia, per això cal donar-hi suport", ha reblat el candidat.

Els candidats, que han presentat el programa de Junts en matèria cultural i lingüística davant del jaciment d'Empúries, han recordat que la "llengua és un element integrador i de cohesió social" i que la seva "defensa" quan rep atacs és necessària, però que és indispensable aplicar "mesures proactives" per "desplegar la llengua", com blindar la immersió lingüística, defensar la presència de la llengua a Europa i crear vincles amb els territoris de parla catalana.

Una altra de les mesures incloses en el programa de Junts és l'elaboració d'una llei de la cultura com a dret universal i arribar al 2% del pressupost en polítiques culturals, en un moment en què el sector viu "moments dramàtics arran de la crisi generada per la pandèmia", ha insistit Ten.

Ten ha afegit que "Catalunya és un país de mecenes, però no tenim llei de mecenatge. Tenim possibilitats de desenvolupar deduccions fiscals, per a mecenatge cultural, tant pel que fa a consum com a pràctica i per tant serà una prioritat legislar en aquest àmbit".



#junts


#junts





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...