Notícies més llegides




Política


Girona

Paneque celebra el compromís de Sánchez i Illa amb les comarques gironines

Política  -  08/02/2021  -  17:54

Recorda que els grans projectes de la demarcació poden ser prioritaris amb dos governs del mateix color a Catalunya i Espanya


Acte del PSC a Girona

Acte del PSC a Girona



La portaveu del PSC, Sílvia Paneque, ha celebrat el compromís del president espanyol Pedro Sánchez i del candidat a la Generalitat, Salvador, Illa amb les comarques gironines. La visita de la presidenta del Congrés, Meritxell Batet; del ministre Miquel Iceta, i de Sánchez i Illa són, a parer de la socialista, una mostra concreta del compromís a favor del desenvolupament, el progrés i la igualtat del PSC i del govern d'Espanya amb la província de Girona.

«Girona té reptes notables al davant, com el suport directe al teixit econòmic afectat per la crisi i la recuperació planificada de l'economia, el desenvolupament d'infraestructures claus com el corredor mediterrani, el nou Trueta a Salt, l'arxiu a Girona o la recuperació de l'Aeroport a Girona», ha recalcat Paneque, que creu que poden ser fites prioritàries amb dos governs del mateix color que col·laborin des de la lleialtat institucional i comparteixin la voluntat de progrés i de transformació dels territoris.

Per Paneque, hi ha una possibilitat real que es produeixi a Catalunya un canvi que situï com a prioritats la recuperació econòmica i social i l'enfortiment del sector públic, especialment la sanitat.

I és que, recorden els socialistes gironins en un comunicat, la seva proposta passa perquè la Generalitat de Catalunya tingui un millor finançament, reduir les despeses supèrflues per una millor gestió dels diners públics, disminuir un 30% el salari del president de Catalunya, presentar projectes innovadors en transformació digital i medi ambient als Fons Europeus i endeutar-se per poder aplicar polítiques d'expansió en inversió pública per superar l'actual moment de crisi econòmica.

«Demano el vot, perquè som l'únic partit que portem com a prioritats qüestions que uneixen els catalans, que no perjudiquen a ningú i que són absolutament necessàries i urgents», ha conclòs Paneque, que ha lamentat la pèrdua de lideratge de Catalunya en l'àmbit de la competitivitat econòmica a l'Estat, posant com a exemple que el PIB català fa anys que creix per sota la mitjana espanyola i que en l'àmbit del PIB per càpita ocupa la quarta posició. A més, en aquests anys també han marxat unes 5.700 empreses, s'han perdut 30.000 milions d'euros en dipòsits i s'han deixat escapar projectes a escala internacional com l'Agència Europea del Medicament.

El govern de la Generalitat, han evidenciat els socialistes, es troba a la cua d'Europa en energies renovables, té una taxa d'ocupació molt preocupant, atur elevat i una temporalitat exagerada, «circumstàncies que han estat una llosa i han afectat de manera molt negativa al conjunt de la ciutadania», remarca Paneque.


Autor: Redacció


#girona #psc


#girona #psc





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Salvador Vergés / GN

Salvador Vergés

Girona necessita un bon Govern. Catalunya necessita lideratge

Un moment en què cal definir quin model de país volem per a Catalunya...


alt - Feijóo en la campaña del PP

Carles Enric

Feijóo, la duda andante

Aunque Feijóo podría ser un mejor gestor y político que su adversario, las dudas constantes le at...