Notícies més llegides



Política


Girona

Gemma Geis: ‘Junts és el vot útil per la solvència, per la independència, per defensar els interessos de les comarques gironines i per tenir la primera presidenta’

Política  -  10/02/2021  -  21:05

Aquest dimecres s'ha fet l'acte final de campanya a Girona, amb les intervencions de Gemma Geis, Marta Madrenas, Lluís Guinó, Salvador Vergés, Laura Borràs i el president Puigdemont


Acte a Girona

Acte a Girona



La cap de llista de Junts per Catalunya a comarques gironines, Gemma Geis, ha reafirmat avui que "Junts és el vot de la solvència, el vot per defensar els interessos de les comarques gironines, el vot de la independència, seguint l'estratègia internacional del president Puigdemont; el vot per la primera dona presidència de la Generalitat, l'únic vot útil possible". "Aquest país no es pot permetre que el PSC guanyi les eleccions al Parlament de Catalunya", ha alertat.

"N'hi ha uns que són independentistes, però no volen governar, no tenen sentit d'estat i no van voler investir president el conseller Jordi Turull. I després hi ha els de la via àmplia, que ens ho venen com una estratègia nova, que es van negar a investir el president Puigdemont. La no defensa del president Torra també era la via àmplia", ha recordat. "Cal defensar les institucions catalanes perquè la repressió no s'aturarà. I defensar els interessos dels gironins i gironines. Això no passa per aprovar pressupostos que no inclouen mesures d'impacte real per les petites i mitjanes empreses i els autònoms". Geis també ha repassat de nou les propostes per a les comarques gironines: l'arribada de la fibra òptica a tots els municipis el 2022, per vertebrar el territori i permetre equilibrar-lo; la C-32, la variant d'Olot, la connexió de l'intermodal d'El Far-Vilamalla , la consideració del port de Palamós com a port internacional i l'execució del nou Hospital Trueta, enfortiment dels hospitals comarcals i l'atenció primària.

"Han passat tres anys i tenim presos, exiliats i 3000 represaliats. Els nostres presos porten més temps tancats a la presó amb el president Pedro Sánchez que amb el President Rajoy, i els nostres exiliats, el mateix. Aquest és el govern més progressista de la història d'Espanya", ha destacat Geis, que ha recordat que "ahir el president
legítim de Catalunya, el president Puigdemont, va fer una repassada a Borrell a la seu del Parlament Europeu". "El seu lideratge internacional és possible perquè va guanyar unes eleccions al Parlament europeu, lluitant contra la repressió espanyola amb JEC inclosa. Cal seguir persistint! Cal que un partit independentista guanyi les eleccions per tornar a donar un missatge clar a Europa", ha manifestat.

La candidata també ha volgut reconèixer la figura de Lluís Guinó, vicepresident legítim del Parlament, de qui n'ha reconegut "el mestratge i la feina ben feta". "Gràcies per haver obert les portes del Parlament al debat".

Geis ha intervingut en l'acte final de campanya a Girona, juntament amb l'alcaldessa i candidata Marta Madrenas i el candidat Salvador Vergés. Han tancat l'acte la candidata a la presidència, Laura Borràs i el president Carles Puigdemont, des de Brussel·les.

Madrenas ha posat en valor la "transformació" de la ciutat, que "viu una doble transició, digital, tecnològica i climàtica". "Tenim un talent que no ens l'acabem i l'hem de retenir. Hem de tenir una ciutat on la gent hi pugui desenvolupar els seus projectes vitals. I això ho volem per al conjunt del país. Volem una Catalunya que faci un pas endavant"."Som desacomplexadament independentistes. Necessitem amb urgència un Estat que ens vagi a favor". "Defensar el paper dels municipis, des de Junts proposem un govern que ens conegui, que ens tingui en compte de veritat, que ens tingui com a peces clau de la governança. Junts té aquesta força del territori i volem canalitzar-la", ha remarcat Madrenas.

"Des de Girona li dic a Illa que mai passarem full del que va passar l'1-O i després. No hi ha dret ni justificació. I on hem de començar a guanyar les eleccions diumenge és a Girona. El nostre projecte és municipal i de país", ha indicat Guinó. Per la seva banda, Salvador Vergés ha destacat que"Junts no només pregona la unitat, la practica. Reunim persones de sensibilitats diverses, som transversals, som els del progrés econòmic i social".

 


Autor: Redacció


#junts #girona #14f


#junts #girona #14f





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...