Notícies més llegides



Política


Girona

Jean Castel: ‘Ciutadans és l’única formació que pot retornar el seny a les nostres institucions’

Política  -  12/02/2021  -  19:02

El cap de llista de la formació a la demarcació de Girona prioritza la “recuperació econòmica i social”, així com el “gran rescat social”


Jean Castel , cap de llista de la formació a la demarcació de Girona

Jean Castel , cap de llista de la formació a la demarcació de Girona



El gironí Jean Castel, cap de llista de Ciutadans a Girona a les eleccions autonòmiques d’aquest diumenge, espera repetir com a diputat de la formació taronja al Parlament. En aquesta entrevista, parla entre altres coses sobre com contempla la demarcació gironina del futur: “Una província gestionada des d’una Generalitat que mantindrà un diàleg constant i continuat amb els actors econòmics, amb els actors empresarials, al costat de la nostra indústria, de les noves tecnologies i de les persones on, per primera vegada, Catalunya podrà gaudir d’un govern en el qual la veu de cada ciutadà podrà ser escoltada, entenent que en els diferents nivells institucionals també exigirem eficàcia, així com acabar amb l’excés de burocràcia, agilitzant tràmits, estar en tot moment retenint i obrint oportunitats al nostre talent, al costat dels nostres joves que avui es preparen per als reptes de futur”, diu.

Com afronta les eleccions atípiques d’aquest diumenge?

Com totes les eleccions. Sortim a guanyar, ja ho vam demostrar el 2017 i aquesta vegada no només volem tornar a guanyar-les, sinó que volem tenir una àmplia majoria per liderar des del constitucionalisme un Govern que faci un salt qualitatiu al que ha estat patint la ciutadania catalana des de fa massa anys. Un govern que treballi des de la gestió, el sentit comú i la responsabilitat institucional i retorni la il·lusió als catalans, treballant cada dia per obrir un nou camí d’oportunitats garantint el futur dels nostres fills i recuperant la Catalunya pròspera dels nostres pares i avis. És el moment d’una nova oportunitat pels catalans i poder revertir la pèrdua d’oportunitats que ha creat el nacionalisme separatista més embogit, radical i absolutista i que ha comportat un president fugat i un altre que l’han fet plegar perquè també es va saltar la llei. Ciutadans és l’única formació que pot retornar el seny a les nostres institucions i demostrar un canvi immediat que pugui percebre la nostra ciutadania amb ajudes, amb suport a les activitats i que estigui al costat de tantes persones que han quedat endarrere. Ciutadans és l’única garantia perquè els ciutadans catalans puguin tenir il·lusió i recuperar els seus somnis. 

Amb el context actual, marcat per la pandèmia i la confrontació política, considera que estem davant d’unes eleccions de caràcter social, en certa manera?

No només ho estem, sinó que Ciutadans ho preveu en el seu programa i per això portem un pla de xoc per a les activitats econòmiques. No hi ha dret que amb una persiana tancada t’obliguin a suportar la despesa fixa i et facin perdre l’oportunitat de qualsevol benefici. Cal recordar que al darrere de les activitats econòmiques existeixen milers de llocs de treball. L’activitat econòmica de Catalunya són les garants de la reactivació laboral. No pot quedar ningú endarrere i Ciutadans vol aportar en aquest moment a Catalunya, a partir del 14 de febrer, la recuperació econòmica i laboral, sense oblidar en cap moment el gran rescat social, perquè ningú pot quedar enrere. 

Si ens centrem en el territori gironí, quin ha de ser l’objectiu electoral de la seva formació?

En primer lloc, revertir la situació a la qual ens han abocat els darrers 10 anys. En aquesta pròxima legislatura Ciutadans, com a columna vertebral, durà la inversió real en infraestructures. Tenim la C-32 per fer; la carretera de la vergonya inacabada; la carretera fantasma de Cervià a Medinyà, on les obres apareixen i desapareixen; cal eliminar els passos a nivell de Ripoll i Figueres; dignificar el tren a Puigcerdà amb totes les millores que requereix i l’ampliació horària; obrir una taula de diàleg per solucionar com més ràpidament millor el què ha de ser la variant d’Olot; posarem la primera pedra de l’Hospital Josep Trueta, de la mateixa manera que començarem a revertir la situació de liderar el nombre de barracons a Catalunya. Ciutadans té com a objectiu que els nostres fills tinguin un col·legi i un pati en condicions com han tingut els seus pares i avis.

Quina estratègia ha de resseguir la reactivació econòmica i social a les comarques gironines?

Volem que les activitats econòmiques tornin a treballar i això implica aportar-los seguretat, garantint la salut. Volem veure treballar de nou a treballadors que ara estan a l’atur i en ERTO,  i això només s’aconsegueix tenint una administració a l’altura del moment, revertint un present de nefasta gestió i recuperant, de nou, l’estabilitat econòmica i laboral. La gent vol treballar, tornar a una certa normalitat que una altra gestió els hi hauria permès i que Ciutadans pot garantir. A partir del dia 15 obrirem un pla d’ajudes de 650 milions per pimes, pimes industrials, autònoms i comerç. Estem convençuts que s’ha d’ajudar a tants autònoms i pimes que han patit greus pèrdues a causa de la pandèmia amb microcrèdits de 15.000 euros avalats, a zero ingressos zero quotes, obrir una taula de diàleg amb els diferents representants de totes les activitats econòmiques afectades per valorar com hem de minimitzar la pressió fiscal. Ciutadans es convertirà en la veu que representarà a Catalunya davant l’Estat per reclamar també que tingui un tractament de rebaixa de la pressió fiscal. L’alleugeriment fiscal permetrà reobrir i tornar a il·lusionar a tot aquell emprenedor que avui, més que mai, Catalunya necessita. 

Amb un Govern presidit per Ciutadans, com hauria de ser la província gironina del futur?

Una província gestionada des d’una Generalitat que mantindrà un diàleg constant i continuat amb els actors econòmics, amb els actors empresarials, al costat de la nostra indústria, de les noves tecnologies i de les persones on, per primera vegada, Catalunya podrà gaudir d’un govern en el qual la veu de cada ciutadà podrà ser escoltada, entenent que en els diferents nivells institucionals també exigirem eficàcia, així com acabar amb l’excés de burocràcia, agilitzant tràmits, estar en tot moment retenint i obrint oportunitats al nostre talent, al costat dels nostres joves que avui es preparen per als reptes de futur. Precisament, aquesta professionalitat de la nostra joventut ha de ser també el futur de la nostra economia, hem de retenir el talent a casa perquè això es converteixi en una dinàmica habitual i no patim la fuga de cervells. Només així, es podrà 

aconseguir que els infants d’avui, davant d’aquest canvi de model, tinguin oportunitats reals per desenvolupar la seva carrera professional aquí. Això també els incentivarà a esforçar-se cada dia més i estem segurs que minimitzarà l’abandonament escolar. 

Els pactes postelectorals seran fonamentals per al nou govern. En el cas de la seva formació, què es prioritzarà?

Es prioritzarà un govern constitucionalista liderat per Ciutadans on els pactes tindran línies vermelles. A saber: la recuperació econòmica, laboral i social, així com la inversió en Sanitat perquè deixi d’estar sota mínims i revertir les retallades en la política social dels darrers anys. Creiem que són els pilars fonamentals de reconstrucció davant de l’actual situació i, evidentment, seguirem treballant perquè les mancances actuals, que sabem que són moltes, es vegin compensades per una correcta inversió pressupostària. Ciutadans prioritzarà en allò que permeti una millora i una garantia de futur per a les persones.


Autor: Redacció


#ciutadans #ciudadanos #girona #14f


#ciutadans #ciudadanos #girona #14f





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...