Notícies més llegides



Política


Barcelona

EL PSOE sosté que Illa se sotmetrà a la investidura

Política  -  14/02/2021  -  22:45

Ferraz celebra els bons resultats de Podem i espera que ERC superi JxCat


Salvador Illa / Acn

Salvador Illa / Acn



El PSOE sosté que el candidat del PSC, Salvador Illa, se sotmetrà a la investidura si es confirma la victòria electoral que apunta l'escrutini (76%). Illa, apunten, no farà com Inés Arrimadas, malgrat que els socialistes temen encara que es produeixi l'escenari que es va donar amb Pasqual Maragall com a candidat, en què va guanyar en vots però no en escons. Segons fonts de Ferraz, ara per ara els socialistes estan "contents" amb uns resultats que esperen que vagin acompanyats també d'un bon resultat de Podem que ajudi a superar l'etapa d'inestabilitat al sí de l'executiu de coalició. A més, consideren positiva una victòria d'ERC sobre JxCat per reblar l'estratègia d'acord al Congrés i encarar una etapa d'entesa a Catalunya.

Els socialistes espanyols consideren que els resultats avalen no només la seva decisió de situar el ministre de Sanitat al capdavant de la candidatura del PSC, sinó també la gestió de la pandèmia per part de l'executiu i la seva aposta per rebaixar les tensions a Catalunya i buscar acords amb ERC per impulsar un projecte progressista a l'Estat.

Tot plegat ho analitzaran a l'executiva semipresencial que celebraran aquest dilluns presidida pel del govern espanyol, Pedro Sánchez. Tindrà lloc a les 10.30 hores. Previsiblement també s'hi abordarà la situació en què queden els seus socis de Podem, que han aconseguit mantenir-se després d'obtenir mals resultats a les eleccions de Galícia i Euskadi, així com la preocupació per l'ascens de Vox i el 'sorpasso' al PP, assetjat també pel cas Bárcenas.


Autor: Acn


#14f #catalunya


#14f #catalunya





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...