Notícies més llegides



Política


Barcelona

Vox irromp al Parlament com a quarta força i amb 11 escons

Política  -  14/02/2021  -  00:23

El partit d'ultradreta aconsegueix set diputats per Barcelona, dos per Tarragona, un per Lleida i un altre per Girona




Vox irromp amb força al Parlament aquest 14-F. La candidatura d'ultradreta liderada per Ignacio Garriga ha aconseguit un total d'11 escons en la primera vegada que es presenta a uns comicis a la cambra catalana. I aquesta representació els situa en quart lloc, per davant de la CUP, En Comú Podem, Cs i PPC. A més, ha aconseguit representants a totes les circumscripcions. A Barcelona ha obtingut set escons, a Tarragona dos, i a Girona i Lleida un diputat a cada territori. Amb el 98% escrutat, la ultradreta ha superat el llindar dels 212.000 vots, xifra que representa el 7,66%.

El partit d'ultradreta s'ha presentat aquest 14-F per primera vegada a uns comicis al Parlament, de manera que els resultats d'aquest diumenge només es poden comparar amb eleccions com les del Congrés dels Diputats, els municipals o les europees. Per exemple, el novembre del 2019, en la repetició electoral als comicis a la cambra baixa espanyola, Vox va superar els 243.000 vots, amb el 6,29%. Aquells resultats van suposar una clara millora respecte les de l'abril del 2019, quan gairebé va obtenir 150.000 vots.

Per circumscripcions, i amb l'escrutini molt pròxim al 100%, Vox ha aconseguit més de 160.000 vots a Barcelona (7,8%); més de 25.000 vots a Tarragona (9,30%), més de 16.000 vots a Girona (6,13%), i més de 8.000 vots a Lleida (5,48%).

Els diputats per Barcelona de Vox al Parlament seran Ignacio Garriga, Antonio Gallego, Juan de la Cruz Garriga, María Elisa García, Mónica Lora, Andrés Félix i Manuel Jesús Acosta. Per Tarragona, representaran el partit d'extrema dreta Isabel Lázaro i Sergio Macián. Els caps de llista per Lleida, Antonio Ramón López Gómez, i de Girona, Alberto Tarradas, també han aconseguit un lloc a l'hemicicle.


Autor: Acn


#14f #catalunya


#14f #catalunya





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...