Notícies més llegides



Política


Barcelona

La CUP recupera el grup propi al Parlament i, amb nou diputats, es queda només a un dels seus millors resultats

Política  -  14/02/2021  -  23:58

La formació anticapitalista contribueix a assolir la majoria del bloc independentista a la cambra catalana


La Cup / Acn

La Cup / Acn



La Candidatura d'Unitat Popular - Un Nou Cicle Per Guanyar ha obtingut nou diputats, cinc més que en les darreres eleccions. Amb aquests resultats, la formació anticapitalista es situa com a cinquena força al Parlament i recupera el grup parlamentari propi que havia perdut als comicis de 2017, quan va haver de compartir el Grup Mixt amb el Partit Popular. A més, els escons aconseguits pels cupaires contribueixen a tornar a assolir la majoria del bloc independentista al Parlament. En valors absoluts, amb el 98,60% escrutat, la candidatura liderada per Dolors Sabater ha sumat 186.973 vots, el que representa el 6,69% del total. Per circumscripcions, la CUP ha obtingut cinc diputats a Barcelona, dos a Girona i un tant a Tarragona com a Lleida.

La Candidatura d'Unitat Popular ha obtingut nou diputats, cinc més que en les darreres eleccions, una xifra de representants que els permet recuperar el grup propi al Parlament i que s'apropa molt als obtinguts al 2015, quan van assolir-ne deu. Tot i això, tenint en compte la baixa participació en aquests comicis, el nombre de vots ha baixat en 8.432 respecte a 2017, quan van obtenir 195.246, el 4,46% del total.

Amb el 98,60% escrutat, la formació encapçalada per Dolors Sabater ha aconseguit 186.973 vots, el que representa el 6,69% del total, fet que li garanteix nou escons del pròxim Parlament de Catalunya. Per circumscripcions, ha obtingut cinc diputats a Barcelona (6,31%), dos a Girona (9,04%), un a Tarragona (6,81%) i un a Lleida (7,39%).

La Candidatura d'Unitat Popular va entrar al Parlament de Catalunya el 2012 amb el lideratge de David Fernàndez i com a setena força. La formació anticapitalista va aconseguir 126.435 vots -un 3,48% del total- i tres diputats, tots ells a la demarcació de Barcelona. Durant el comicis del 2015 van fer el salt més gran com a partit i es van complir les previsions més optimistes amb deu diputats, set a la circumscripció de Barcelona i un a cadascuna de les altres tres demarcacions catalanes. La formació, encapçalada en aquell moment per Antonio Baños, va assolir 337.794 vots, un 8,21% del total, i va quedar com a setena força a la cambra catalana.

Mentre, als comicis de 2017 els cupaires van perdre sis diputats respecte al 2015. Així, amb 195.246 vots, un 4,46% del total, es van quedar amb quatre escons: tres a la demarcació de Barcelona (Carles Riera, Maria Sirvent i Vidal Aragonés) i un a Girona (Natàlia Sànchez). Per contra, a Tarragona i Lleida no van obtenir representació. Tot i això, es van situar com a sisena força, per davant del Partit Popular en nombre de sufragis.

La formació anticapitalista, però, ha tingut la clau en la investidura dels presidents de les darreres dues legislatures. Així, al 2015 es van oposar a la candidatura d'Artur Mas, la qual va provocar malestar entre els seus militants i va desencadenar en el suport de vuit dels seus deu diputats a la de Carles Puigdemont. Mentre, al 2017, el seu vot d'abstenció a Jordi Turull en la primera volta també va impedir que fos president, tenint en compte que el seu ingrés a presó va impossibilitat fer la segona votació. Precisament, en segona volta, les seves quatre abstencions van facilitar la investidura de Quim Torra el 13 de maig de 2018.


Autor: Acn


#14f #catalunya


#14f #catalunya





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...