Notícies més llegides




+ Notícies


Girona

Les fires agraeixen els ajuts aprovats, però reclamen poder celebrar esdeveniments segurs

+ Notícies  -  17/02/2021  -  16:02

El sector demana que s'aixequin les restriccions i mesures diferenciades


Corali Cunyat / GN

Corali Cunyat / GN



El sector firal de Catalunya agraeix la línia d'ajuts que ha aprovat el govern, però reclama que s'aixequin les restriccions que pateix, amb mesures diferenciades respecte dels esdeveniments massius.

Aquest dimarts el Govern de la Generalitat va anunciar una línia d'ajuda de 3,6 milions d'euros destinats als recintes i esdeveniments firals que no s'han pogut celebrar per la pandèmia.

Des de la Federació de Fires de Catalunya (FEFIC) agraeixen l'aportació, recordant que es tracta d'un dels sectors més afectats per la covid i d'un motor econòmic pel país, que dóna feina al 2% de la població i representa l'1,5% del PIB, segons dades del 2019.

"Més del 60% de l'activitat firal s'ha cancel·lat a causa de la pandèmia, i ara necessitem que es reprengui com més aviat millor per recuperar-nos i per seguir treballant al costat de les nostres entitats i associacions i impulsar la recuperació econòmica.

És molt important donar suport econòmic a les entitats organitzadores de fires, que han vist greument afectades per l'aturada de l'activitat. Aquesta línia d'ajudes que ara ofereix el Govern ens impulsa a seguir treballant per encarar el 2021 amb molts projectes, tots adaptats a les noves necessitats i amb els estàndards de qualitat, innovació i seguretat", diu la FEFIC en un comunicat.

La presidenta de la FEFIC, Coralí Cunyat, demana a les autoritats sanitàries i administratives "que aixequin les restriccions del nostre sector com més aviat millor, per poder tornar a ser motor econòmic i participar en procés de recuperació econòmica que viurà el país". "Demanem la distinció del sector firal com un sector diferent dels esdeveniments massius (esportius, etc.) i amb consideració pròpia i clau per a la reactivació econòmica del país", diu Cunyat, que reclama un "suport efectiu i àgil al sector firal",
Una normativa per l'autorització d'esdeveniments segurs i suport per la modernització del sector.

A més, Cunyat també reclama al nou govern que tingui més present el sector, en reconegui el pes econòmic i li doni un rol més rellevant dins la direcció general de comerç.

"Reivindiquem més recursos d'acord amb la importància del sector firal, i una organització més adient", diu la FEFIC, que no vol perdre més fires aquest any tenint la possibilitat de fer-les segures.


Autor: Redacció


#fefic #coralicunyat #fires #catalunya #girona


#fefic #coralicunyat #fires #catalunya #girona





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Salvador Vergés / GN

Salvador Vergés

Girona necessita un bon Govern. Catalunya necessita lideratge

Un moment en què cal definir quin model de país volem per a Catalunya...


alt - Feijóo en la campaña del PP

Carles Enric

Feijóo, la duda andante

Aunque Feijóo podría ser un mejor gestor y político que su adversario, las dudas constantes le at...