Notícies més llegides



+ Notícies


Barcelona

Els Mossos d'Esquadra es plantegen una 'plantada' en bloc

+ Notícies  -  18/02/2021  -  16:15

Denuncien que la criminalització del cos i la manca de recursos fan que la situació sigui "insostenible"




Els Mossos d'Esquadra es plantegen una "plantada" en bloc per denunciar que la situació actual és "insostenible", segons denuncia el Sindicat Autònom de Policia (SAP-FEPOL). L'organització lamenta les manifestacions de la CUP, el silenci general de la major part de la classe política i la manca de recursos que pateix el cos i que han quedat evidenciades amb les protestes contra l'empresonament del raper Pablo Hasél.

Ahir, la líder de la CUP Dolors Sabaté, va reclamar públicament "la prohibició dels projectils, la dimissió de Samper, la dissolució de la BRIMO, un canvi del model de seguretat, la fi de la repressió i la retirada de les acusacions" i aquest matí ho ha reiterat, donant per fet una mala praxi policial, a parer del sindicat, que denuncia que la situació a arribat a un punt "insostenible".

"La irresponsabilitat per acció d'alguns partits polítics criminalitzant el cos de mossos d'esquadra i per omissió de la resta amb el seu silenci davant les barbaritats manifestades, fa que avui, el cos de mossos d'esquadra (esgotat per tot plegat) es plantegi fermament la possibilitat de plantar-se", diu SAP-FEPOL, que critica que la falta d'informació, de previsió i per planificació en els dispositius d'ordre públic d'aquests darrers dies "han posat en greu perill els efectius del cos de mossos d'esquadra, els quals s'han convertit en un objectiu fàcil d'atacar".

La falta de previsió als dispositius, diuen, "converteixen els efectius policials en objectiu principal d'aquesta agressivitat desmesurada, protagonitzada per grups violents que es veuen emparats per manifestacions com les de la senyora Sabaté i el grup que representa".

El sindicat demana al Departament d'Interior que expliqui "quin és el motiu pel qual aquests dies no s'han activat tots els recursos policials necessaris que haurien permès afrontar els dispositius amb majors garanties", ja que no vol entendre la manca de planificació com una conseqüència de pressions polítiques.

Així mateix, recorden que el model d'ordre públic català es basa en la proximitat en el diàleg i la distància en la força, però que "malgrat que el cos ha fet un gran esforç en buscar mitjans de mediació i davant la impossibilitat de trobar a vegades interlocutors vàlids entre els manifestants, fa que l'ús legítim de la força sigui l'única estratègia possible per restablir l'ordre públic".

"Exigim doncs eines efectives i útils que garanteixin la distància amb les masses violentes en els dispositius d'ordre públic, alhora que aquestes es puguin utilitzar amb una total seguretat jurídica", assenyala el sindicat en un comunicat en què recorda que, sabent que el cos de mossos d'esquadra no té dret a vaga, "no pot garantir" que qualsevol dia els agents "es plantin en resposta a una situació que no només denigra la nostra institució i posa en risc aquelles persones que la integren, sinó que a més afecta i atempta contra el país sencer".


Autor: Redacció


#mossos


#mossos





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...