Notícies més llegides



El Ripollès


Ripoll

Es posa en marxa el Pla Estratègic de Comerç i Turisme de Ripoll

El Ripollès  -  22/02/2021  -  14:44

S'estan començant a treballar les accions a curt termini i amb el comerç




Després de la seva aprovació en la sessió plenària del 26 de gener del 2021, el Pla Estratègic de Comerç i Turisme 2020-2025 ja s'ha posat en marxa. Aquest Pla contempla la implementació d'estratègies per aconseguir una consolidació i millora en la capacitat competitiva dels comerços i el disseny de mecanismes per fer més atractiva i potent l'experiència de comprar al territori, tant pels vilatans com pels visitants.

L'Ajuntament considera que el comerç i el turisme han de ser un motor econòmic i vertebrador de la vila i per aquest motiu es va encarregar a l'empresa INTUERI l'elaboració del pla, que ha estat subvencionat per la Diputació de Girona per un import d'11.000 euros.

Els objectius i fases del projecte serien les següents: per una banda, definir un full de ruta; posteriorment, preveure en les actuacions la seva capacitat competitiva per aconseguir que l'experiència del territori sigui més atractiva i potent, tot analitzant el que aquest ofereix i els valors que li donen identitat pròpia; també fixa unes línies estratègiques d'actuació en els diferents àmbits; per últim, té l'objectiu que tots els actors puguin treballar junts i amb una estratègia compartida.

Per definir tots aquests punts, s'ha tingut en compte la caracterització del municipi pel que fa al seu entorn, la demografia, l'economia, les infraestructures, els recursos i els actors en l'àmbit del comerç, a més del marc legal i les iniciatives que ja estan en curs. També s'ha fet un anàlisi de l'oferta i la demanda en els sectors que emmarca el pla.

El pla també incorpora un diagnòstic DAFO, és a dir, de les debilitats, amenaces, fortaleses i oportunitats del municipi en l'àmbit del comerç i el turisme. S'han tingut en compte valoracions dels propis comerciants i de compradors o consumidors a Ripoll. També s'hi defineix el model comercial que ha de vertebrar el propi pla. Ripoll vol ser una vila inquieta i encarada al futur, un indret per viure-hi però també per descobrir-lo. I perquè s'hi generin més oportunitats per als residents i més atracció per als turistes, perquè tothom pugui gaudir de Ripoll, la clau és reforçar l'activitat comercial.

Objectius de l'estratègia 2020-2025:

Els objectius del model comercial del pla se centren en tres estratègies: Dinamització, competitivitat i gestió. Són els següents:

Millorar l'experiència comercial i urbana
Captar nous clients i generar noves propostes
Reforçar el comerç ja existent
Promoure i projectar l'emprenedoria
Potenciar l'associacionisme comercial i millorar la seva gestió
El futur del comerç – àmbits de concertació i col·laboració

En cadascun d'aquests objectius, el pla defineix una estratègia amb diferents punts per aconseguir assolir-lo. En total, es tracta d'una vintena de línies estratègiques que es concreten en 48 accions.

En aquests moments, l'Ajuntament està planificant les accions definides a curt termini, per tal de sensibilitzar al sector. En breu, està previst un treball directe amb el sector comercial, per poder adaptar les accions a les necessitats del comerç i planificar diferents campanyes, que consolidin alguns dels projectes més valorats pel sector. A més de millorar les infraestructures i entorn per fixar les bases de la dinamització comercial, pensant en afrontar una nova normalitat.

El treball també ha de servir per poder planificar i estructurar les estratègies per avançar en el mig i llarg termini, amb la finalitat d'aconseguir atreure compradors i projectes, que converteixin el sector comerç i turisme, en un revulsiu per l'economia local.



#ripoll


#ripoll





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...