Notícies més llegides





Alt Empordà


Castelló d'Empúries

Castelló tracta la recuperació dels aiguamolls i de la platja de la Rubina amb entitats i particulars

Alt Empordà  -  01/02/2021  -  19:22

Des de l’ajuntament castelloní han remarcat que aquest projecte esdevé una bona oportunitat per reordenar la zona


Reunió Rubina

Reunió Rubina



L’Ajuntament de Castelló d’Empúries s’ha reunit avui al migdia amb entitats i particulars del municipi amb l’objectiu de respondre a les inquietuds que ha generat el projecte de recuperació dels aiguamolls i del sistema dunar de la Rubina, redactat pel Servei de Costes a la demarcació gironina del Ministeri per a la Transició Ecològica. La reunió ha comptat amb la presència de l’alcalde, Salvi Güell, que ha estat acompanyat pel regidor de Medi Ambient, Joan Basí, i el director del Parc Natural dels Aiguamolls de l’Empordà, Sergi Romero. D’altra banda, representant a les diverses entitats i als titulars hi han assistit un total de 26 persones. 

Primerament s’ha recordat que la propietat del domini públic d’aquesta zona pertany al Ministeri, que ja va presentar aquest projecte el 2000 i que ara n’ha fet una actualització amb els següents objectius: recuperar el sistema dunar de la platja de la Rubina, naturalitzar els antics camps agrícoles situats dins el domini públic marítimo-terrestre i ordenar les activitats d’Ús Públic mitjançant la construcció d’un conjunt d’elements d’accés i serveis públics. Durant la sessió s’ha remarcat la idea que aquest projecte no modificarà els usos actuals de la platja de la Rubina, atès que aquests són proposats pel mateix Ajuntament i, a més, és la Generalitat qui té les competències per aprovar-los. D’altra banda, des de l’ajuntament alt-empordanès s’ha exposat que el projecte ha seguit el procés que marca la llei i que, per tant, es manté en exposició pública fins al 2 de març, després de donar-se a conèixer el passat 19 de gener. 

El consistori també ha informat que s’han portat a terme al·legacions per tal d’ampliar les places d’aparcament, així com per millorar els accessos que es proposen en el projecte. En aquests moments es preveuen al voltant de 200 places d’aparcament, una xifra que l’equip de govern vol ampliar. A més, l’Ajuntament també ha insistit en la idea que es presentin al·legacions particulars, tenint en compte que les que s’han presentat des de l’edifici consistorial són en nom de tot el municipi i, per tant, només s’hi inclouen les demandes que beneficiïn a la majoria de la població.

“Reordenar la zona”

Finalment, els representants municipals han volgut remarcar que aquest projecte esdevé una bona oportunitat per “reordenar la zona”. De fet, neix amb la voluntat de donar resposta a la demanada generalitzada que ha sorgit als últims anys, en el marc d’una platja catalogada com a natural que ha patit una massificació significativa que ha malmès el medi natural i que, en moments puntuals, ha causat saturació de vehicles en els accessos d’entrada i sortida. La inversió que el Ministeri per a la Transició Ecològica vol destinar a la reordenació de la platja de la Rubina és lleugerament superior als 2,5 milions d’euros (2.516.381,98 euros, concretament).


Autor: Redacció


#castello


#castello






Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...


alt - Pedro Sánchez / PSOE

Carles Enric

¿Los socialistas, los nuevos franquistas de España?

El socialismo de Sánchez es la versión del S.XXI de las políticas de Franco...