Notícies més llegides



El Ripollès


Ripoll

El 24 i 25 de març, la Volta a Catalunya passarà per Ripoll

El Ripollès  -  04/03/2021  -  10:53

Ripoll va acollir una sortida d’etapa de la Volta per últim cop l’any 1952




Ripoll serà protagonista de l’edició número 100 de la Volta Ciclista a Catalunya. Després que la cursa s’hagués de posposar l’any passat per culpa de la Covid-19, enguany ha pogut mantenir intacte el recorregut previst per una edició tan especial com la centenària. Així doncs, els ciclistes passaran per Ripoll els dies 24 i 25 de març.

El dimecres 24 de març es disputarà la tercera etapa de la Volta, la més llarga, amb 203 km i sortida des del Canal Olímpic i arribada a l’estació de Vallter 2000. La prova, doncs, passarà per Ripoll provinent de la comarca d’Osona i enfilarà en direcció a Sant Joan de les Abadesses i la Vall de Camprodon. Serà la primera oportunitat que tindran els veïns i veïnes per veure als ciclistes.

L’endemà, dijous 25 de març, Ripoll serà la seu de la sortida de la quarta etapa. Aquesta tindrà 166 km i acabarà a Port Ainé, al Pallars Sobirà. Acollir la sortida d’una etapa significa que també hi haurà una àrea de control de signatures, en la qual els equips es concentraran abans de començar el recorregut. Aquesta zona estarà situada a la Devesa del Pla, però no podrà estar oberta al públic, sinó que es tancarà per poder mantenir la bombolla dels ciclistes i els seus equips. A més, les signatures estaran pautades per un horari i els corredors passaran tots junts per equips.

La sortida de l’etapa neutralitzada es farà des de la Devesa del Pla, amb la tallada de la cinta per part d’un nombre molt limitat d’autoritats. Posteriorment, els ciclistes iniciaran el recorregut per Ripoll. Serà en aquest moment quan es pugui gaudir més de la prova, ja que el pilot de corredors anirà transitant en direcció al centre de la vila de forma tranquil·la, ja que la sortida oficial -la baixada de bandera- no es produirà fins que es trobin davant del Monestir (i comencin oficialment l’etapa en direcció a Campdevànol). Per tant, tot aquest tram neutralitzat serà una bona oportunitat per veure de ben a prop als protagonistes.

Quan s’acosti el dia d’inici de la cursa, l’organització de la Volta facilitarà els horaris de pas per la vila de forma més detallada. L’Ajuntament prega que tothom qui baixi al carrer per animar als ciclistes ho faci amb responsabilitat i seguit la normativa per evitar contagis de Covid-19. És a dir, utilitzant la mascareta i deixant distància amb la resta de gent. Això sí, serà un moment per gaudir del pas de l’edició centenària d’una de les proves ciclistes amb més renom.

La vila, protagonista 69 anys després

Ripoll va acollir una sortida d’etapa de la Volta per últim cop l’any 1952. Llavors la vila va ser escenari de dues etapes, Valls-Ripoll, amb victòria de l’històric Miquel Poblet, i la de l’endemà, que es disputava entre Ripoll i Tona, amb triomf de l’italià Giovanni Petinatti. Prèviament, el 1931, també havia acollit una arribada i una sortida d’etapa, Montblanc-Ripoll, amb victòria de Mariano Cañardo, i Ripoll-Terrassa, amb triomf de Salvador Cardona. Ara, 69 anys després, la vila torna a ser-ne protagonista.

La Volta, edició 100

La varietat i l’exigència defineixen el recorregut de l’edició 100 de la Volta Ciclista a Catalunya. El 22 de març, aquesta iniciarà el seu recorregut a Calella, per novè any consecutiu. Seran més de 1.000 km distribuïts en set etapes, tota mena de perfils i la presència de l’elit del ciclisme mundial propicien una setmana de grans emocions per les carreteres catalanes.

S’ha pogut mantenir el circuit pensat per l’any passat, “gràcies a la complicitat mostrada pels municipis a l’hora de reafirmar el seu estatus de sortida o final d’etapa”, tal com s’apunta des de l’organització. D’aquesta manera, només ha estat necessari fer variacions en alguns trams, però mantenint l’objectiu de presentar una Volta amb molts al·licients en cada jornada. De fet, després de 14 anys, la cursa recupera una contrarellotge individual, hi haurà dues arribades en alt i espais propicis per a escapades  o bé arribades a l’esprint. Després del pas pel Ripollès i molts altres punts, el 28 de març la setmana de la Volta acabarà amb la pujada a Montjuïc, a Barcelona.

La cursa tornarà a reunir els millors ciclistes internacionals, atrets per un recorregut polivalent i perfecte per mesurar el seu estat de forma abans de fer front a altres cites destacades del calendari UCI World Tour.  A més, la cursa complirà amb els estrictes protocols i mesures sanitàries dins del context de pandèmia per garantir la seguretat dels corredors i de tot el personal de l’organització.

L’edició 100 també rendirà homenatge a sis corredors que han deixat empremta en la llarga història de la Volta. A banda dels premis habituals, al final de cada etapa -a excepció de la contrarellotge- s’entregarà un guardó commemoratiu a aquell corredor que hagi guanyat l’esprint especial bonificat situat al km 100 i que portarà el nom d’un d’aquests sis ciclistes icònics: Sebastià Masdeu, Mariano Cañardo, Miquel Poblet, Joaquín Galera, Miguel Indurain i Alejandro Valverde.


Autor: Redacció


#ripoll


#ripoll





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...