Notícies més llegides




OLOT 'Ciutat dels Detalls'


Olot

Campanya per finançar el primer supermercat cooperatiu de la Garrotxa

OLOT 'Ciutat dels Detalls'  -  04/03/2021  -  17:08

Es tracta de l'Artiga Coop d'Olot, que vol obrir a la plaça del Carme


Ajuntament d'Olot

Ajuntament d'Olot



L'Artiga Coop d'Olot engega una campanya per finançar el projecte del primer supermercat cooperatiu de la Garrotxa. La iniciativa, que es va començar a formular ara fa tres anys, obrirà a la plaça del Carme, al barri vell olotí, aquesta primavera. L'Artiga, però, vol ser més que una botiga per ser un espai de trobada que serveixi de trampolí per a la transformació social.

Cal tenir en compte que justament aquest març el consistori olotí ha començat les actuacions de renovació de l'espai públic, l'habitatge i l'embelliment d'aquest sector de la ciutat. La millora de la plaça del Carme s'emmarca en els projectes del PIAM del Nucli Antic.

L'estiu passat l'Artiga es va configurar com a cooperativa de consumidores i usuàries sense ànim de lucre i ja suma gairebé 150 persones sòcies. Ara, però, fa una crida per a arribar a les 250 que farien viable l'arrencada del projecte. Per a formar part de la iniciativa, només cal entrar al web artigacoop.org, omplir el formulari i fer una aportació única al capital social de 60 euros.

Per a finançar el projecte en aquesta fase inicial, s'ha posat en marxa una campanya de finançament col·lectiu a Goteo.org i un crèdit amb Coop57. Es volen aconseguir 15.000 euros per adequar el local amb petites aportacions que poden anar dels 10 als 500 euros.

I és que el projecte es finança al marge del sistema financer convencional, apostant pel finançament col·lectiu i les finances ètiques, sostenibles i solidàries. Per això s'està tramitant un crèdit amb Coop57 que necessita avals personals mancomunats, és a dir, que no comporten una immobilització de diners ni dipòsits ni fiances, només el compromís personal de qui confia en la iniciativa.


Autor: Redacció


#olot


#olot





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...