Notícies més llegides




+ Notícies


Sant Gregori

Sant Gregori potencia les accions en favor del medi ambient

+ Notícies  -  06/03/2021  -  14:20

Ha comprat vehicles elèctrics i està instal·lant plaques solars en edificis municipals


Aj.Sant Gregori

Aj.Sant Gregori



L'Ajuntament de Sant Gregori ha impulsat en els darrers mesos diverses accions en favor del medi ambient, aprofitant al màxim les energies renovables i potenciant l'aprofitament dels recursos naturals.

Recentment ha adquirit dues furgonetes elèctriques per a la brigada municipal. Els dos vehicles, que generen zero emissions de CO2, han tingut un cost conjunt de 68.667 euros i han obtingut una subvenció del 54% gràcies a la Generalitat i la Diputació de Girona.

En la mateixa línia d'aposta per la mobilitat sostenible, l'Ajuntament de Sant Gregori també està treballant en la instal·lació de punts de recàrrega de vehicles elèctrics a través de concessió.

Durant aquest inici de 2021 també s'han instal·lat 172 plaques fotovoltaiques a la coberta de l'Espai la Pineda, amb les quals es preveu que la producció anual de 105.938 kWh dels quals 88.970 kWh es destinaran a autoconsum i 16.968 kWh seran d'excedent per la xarxa amb la compensació corresponent.
El cost de la instal·lació ha estat de 53.240 euros i prop de 38.000 han estat subvencionats per l'Estat (el 37%).

Actualment ja estan instal·lades plaques fotovoltaiques a l'edifici de Cal Bolet i es preveu que durant aquest any se n'instal·lin a altres equipaments municipals a través de diversos programes d'inversions. A més, ja ha entrat en vigor l'ordenança amb la qual es bonifica un 50% de l'IBI durant cinc anys en habitatges que tinguin instal·lades energies renovables.

A finals del passat 2020 l'Ajuntament de Sant Gregori també va completar el canvi a LED de tots els punts de llum de la via pública, i això permetrà un nou estalvi en el consum energètic, més eficiència i una menor contaminació lumínica.

I al llarg d'aquest any també està previst que es completi el projecte de col·locació d'un dipòsit per recollir aigua de pluja i regar zones verdes, que es va aturar per la pandèmia.

L'alcalde, Quim Roca (Junts per Sant Gregori) explica que són un conjunt d'accions que sumades han de contribuir a lluitar contra l'emergència climàtica, un compromís ferm del consistori, que a més capta subvencions per amortitzar les inversions més ràpidament i destinar els estalvis més inversions en aquesta línia.


Autor: Redacció


#santgregori


#santgregori





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Salvador Vergés / GN

Salvador Vergés

Girona necessita un bon Govern. Catalunya necessita lideratge

Un moment en què cal definir quin model de país volem per a Catalunya...


alt - Feijóo en la campaña del PP

Carles Enric

Feijóo, la duda andante

Aunque Feijóo podría ser un mejor gestor y político que su adversario, las dudas constantes le at...