Notícies més llegides




OLOT 'Ciutat dels Detalls'


Olot

L'Àrea d'Esports de l'Ajuntament d'Olot se suma al Dia Mundial de l'Activitat Física i l'Autisme

OLOT 'Ciutat dels Detalls'  -  24/03/2021  -  07:51

S'ha organitzat una campanya amb el suport de diverses entitats esportives de la ciutat amb l'objectiu apropar i potenciar la pràctica de l'esport entre la ciutadania i donar suport a l'entitat TEA Garrotxa




Cada any, l'Àrea d'Esports de l'Ajuntament d'Olot organitza una activitat lúdic-esportiva amb motiu de la commemoració de dues diades claus per aquest Departament: el Dia Mundial de l'Activitat Física que se celebra cada 6 d'abril i el Dia de l'Autisme que es commemora el 2 d'abril. Enguany, un cop més, s'han volgut sumar esforços amb motiu d'aquestes diades per difondre, conscienciar i potenciar la pràctica esportiva inclusiva entre la ciutadania olotina i, al mateix temps, sensibilitzar i donar suport a l'entitat TEA Garrotxa que va néixer el febrer del 2018 mitjançant la unió de diverses famílies amb persones amb trastorn de l'espectre autista.

Amb aquesta voluntat i tenint en compte la situació sanitària arran la pandèmia per la COVID-19, enguany s'ha organitzat una campanya a través de les xarxes socials i els entorns digitals per donar a conèixer la importància de l'esport i l'esport inclusiu, en tots els àmbits i sentits, així com informar sobre els grans beneficis de la pràctica esportiva.

D'aquesta manera, s'ha emplaçat i s'anima a les entitats esportives de la ciutat a sumarse a aquesta iniciativa realitzant fotografies, vídeos o missatges en defensa de l'esport inclusiu. Per fer-ho, només cal crear el contingut utilitzant una peça de trencaclosques de color blau, dos elements que conformen la imatge gràfica i logotip de l'entitat TEA Garrotxa. La peça la poden passar a recollir per les oficines de l'Àrea d'Esports i Lleure de l'Ajuntament d'Olot situada a l'avinguda República Argentina número 8 d'Olot, un cop contactat amb els tècnics d'aquest àmbit.

Tal com detallen des de l'associació, aquests elements tenen una clara simbologia. D'una banda, la peça significa la diversitat i la importància de les diferències i característiques que ens fan especials i importants per completar i encaixar dins de la societat. Per altra banda, el color blau fa referència al mar que, a través del seu moviment i canvis de color, pot representar un gran ventall d'emocions. Tot el material es publicarà a través de les xarxes socials de les entitats participants, de TEA Garrotxa i de l'Ajuntament d'Olot del 2 al 6 d'abril.

En defensa de l'esport inclusiu
"El TEA és una condició que afecta el neuro-desenvolupament i funcionament cerebral generant dificultats en la comunicació, la interacció social, la flexibilitat de pensament i de la conducta", assegura la portaveu de l'entitat, Vanessa Catalan. Les manifestacions poden variar en funció del nivell d'afectació, grau de desenvolupament i edat i, l'esport, és una pràctica molt beneficiosa que permet millora les habilitats socials, sensorials i motores de les persones que pateixen aquestes afeccions. "Avui dia, no disposem d'un ampli ventall d'activitats extraescolars relacionades amb l'esport i adaptades a les necessitats dels nostres familiars i esperem que campanyes d'aquesta tipologia ens serveixin per mostrar, un xic més, la realitat que viuen un gran nombre de ciutadans i ciutadanes", reivindica.

Des del 2018, l'entitat ha anat ampliant l'oferta d'activitats com trobades, xerrades, teatre, teràpia amb animals, musicoteràpia i integració sensorial que ofereixen. En cas de voler participar en la campanya només cal posar-se en contacte amb l'Àrea d'Esports de l'Ajuntament d'Olot al correu esports@olot.cat o al telèfon 972 26 64 61 on es facilitarà tota la informació necessària.


Autor: Redacció


#olot


#olot





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...