Notícies més llegides




Política


Girona

Marc Lamuà reivindica l'escut social estatal a comarques gironines

Política  -  24/03/2021  -  18:27

El diputat socialista defensa els ERTE, els ICO o l'IMV com el pilar fonamental per a mantenir l'Estat de Benestar a la demarcació


Marc Lamuà

Marc Lamuà



El diputat socialista de comarques gironines, Marc Lamuà, ha defensat l'escut social que han suposat les mesures socialistes des del govern de l'Estat a la demarcació. "La resposta del govern de Pedro Sánchez i dels socialistes ha estat cabdal per a evitar una crisi social i econòmic sense precedents. Els ERTE, els ICO o l'Ingrés Mínim Vital han estat un pilar fonamental entre les famílies i les empreses per resistir un cop duríssim" ha dit el diputat socialista.

Lamuà ha volgut reflexionar sobre les xifres en ajudes que ha destinat l'Estat a comarques gironines en aquests últims mesos "hem de ser conscients que estem parlant de milers de milions d'euros injectats a l'economia gironina i que han permès que s'aguanti un cop duríssim i global provocat pel coronavirus. Tot i això, sabem que hi ha coses que es poden millorar i que totes les institucions hem de seguir fent un esforç per mantenir l'Estat del Benestar".

Segons les dades oficials a 28 de febrer, a comarques gironines s'havien aprovat 21.189 operacions que afectaven més de 13.298 empreses per un import avalat de 1.548,4 milions d'euros i un finançament total de 1.985, 8 milions. Les dades del mes de gener reflectien que 40.742 treballadors gironins van rebre algun tipus de prestació social per part del SEPE (ERTE, atur, etc.) per un import de 52,8 milions d'euros. Dels 40.742 treballadors gironins, 22.314 van rebre la prestació de l'ERTE. Des de l'abril de 2020 l'import destinat a treballadors de comarques gironines afectats per ERTE ha estat de 236,8 milions d'euros.


Marc Lamuà també ha explicat que "les noves restriccions per onades de la COVID_19 han fet que el nombre de treballadors en ERTE a 28 de febrer se situï en 21.188 persones, més de 10.000 per sobre del passat setembre". A Girona s'han tramitat 10.050 expedients per l'Ingrés Mínim Vital, 1.175 d'aquests han estat aprovats i 4.116 gironins (1.916 adults i 2.200 menors) han rebut aquesta prestació.

Des de l'inici de la crisi i fins al 30 de setembre 28.474 autònoms van rebre alguna prestació. "A partir de l'1 d'octubre van entrar en vigor noves modalitats de prestacions per a autònoms: compatibles amb l'activitat, per cessament o limitació temporal d'activitat o per manca d'ingressos. 6.526 autònoms gironins més han rebut alguna d'aquestes prestacions" ha conclòs el diputat socialista.


Autor: Redacció


#girona #psc


#girona #psc





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Salvador Vergés / GN

Salvador Vergés

Girona necessita un bon Govern. Catalunya necessita lideratge

Un moment en què cal definir quin model de país volem per a Catalunya...


alt - Feijóo en la campaña del PP

Carles Enric

Feijóo, la duda andante

Aunque Feijóo podría ser un mejor gestor y político que su adversario, las dudas constantes le at...