Notícies més llegides



+ Notícies


Olot

El programa garrotxí per impulsar l'eficiència energètica als habitatges s'estén per les comarques gironines

+ Notícies  -  25/03/2021  -  12:35

Neix GiDomus a Banyoles, Salt, Ripoll, la Bisbal i Santa Coloma


Ajuntament d'Olot

Ajuntament d'Olot



El projecte Garrotxadomus de suport a la rehabilitació energètica s'estén a les comarques gironines amb GiDomus. Seguint l'èxit dels programes HolaDomus i GarrotxaDomus, ara Banyoles, la Bisbal d'Empordà, Ripoll, Salt i Santa Coloma de Farners s'han unit en GiDomus, un programa pioner per impulsar l'eficiència energètica i l'ús d'energies renovables als habitatges.

El projecte compta amb el suport i finançament de la Comissió Europea, que hi ha aportat 60.000 euros per cobrir les despeses de la fase de disseny, i també compta amb el suport de l'Institut Català d'Energia (ICAEN).

Per tirar endavant el projecte, impulsat per l'Ajuntament d'Olot, s'ha previst un conveni entre els consistoris implicats i la fundació EuroPACE, que el coordina. Cada capital de comarca (i Salt) funcionarà com a nucli o oficina energètica central, oferint suport i assessorament en matèria d'eficiència energètica, energia
renovables, optimització de la factura energètica o reducció del consum energètic de la llar a través dels hàbits domèstics a tota la zona.

I és que l'objectiu és reproduir el model d'èxit del GarrotxaDomus, l'oficina energètica que uneix 15 municipis de la comarca i que ofereix asaessorament tècnic, financer i administratiu en matèria energètica.

Un altre pilar d'aquests programes són els professionals qualificats, figures clau pel bon
funcionament del programa, que els valida prèviament. En el cas de GarrotxaDomus, actualment es disposa d'una seixantena de professionals -incloent arquitectes, aparelladors, experts energètics, instal·ladors i constructors – que permet que els propietaris puguin accedir a una borsa de professionals de confiança.

56 consultes en dos mesos

Pel que fa a les xifres, en els dos primers mesos de funcionament, el GarrotxaDomus ha atès 56 consultes i s'han redactat 15 projectes, dos dels quals ja es troben en fase d'execució. En el cas de la ciutat d'Olot, on la iniciativa HolaDomus està plenament implementada, el projecte ha permès atendre a 304 ciutadans i realitzar un total de 64 intervencions de rehabilitació energètica d'habitatges.


Autor: Redacció


#olot


#olot





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...