Notícies més llegides




Alt Empordà


Castelló d'Empúries

Millores en l'exposició permanent de l'Ecomuseu Farinera

Alt Empordà  -  07/04/2021  -  16:22

El primer dels espais és el dedicat a la figura del moliner, ubicat al segon pis del museu


Ecomuseu Farinera

Ecomuseu Farinera



Aquests dies de Setmana Santa els visitants de la Farinera han pogut contemplar les millores en dos espais de les sales d'exposició del museu, que han permès complementar el seu relat i millorar l'experiència de la visita. S'ha incorporat nova informació, que s'ha traduït en idiomes, i se n'ha renovat la presentació millorant la distribució dels elements i facilitant-ne la interpretació.

El primer dels espais és el dedicat a la figura del moliner, ubicat al segon pis del museu. En aquest espai hem creat un únic mòdul en el qual s'integren els objectes exposats, una pantalla on es projecte un dels vídeos del museu i el nou contingut. S'ha afegit informació relativa a les diferents raons socials de la fàbrica i la seva evolució com a indústria, a més de parlar sobre la distribució del treball i l'origen dels treballadors. Les imatges que acompanyen aquest nou plafó formen part del conjunt de fotografies que ens va donar el sr. Miquel Barceló.

S'ha creat un nou àmbit "Pastar el pa" en el que s'ha incorporat la pastera donada per la família Climent de La Selva de Mar, restaurada durant el 2020. En aquest àmbit es parla de la diferència entre el pastat manual i el pastat mecanitzat, presentant d'una banda la pastera típica de les cases pairals empordaneses i de l'altra una màquina de pastar mecànica de la marca Balart, que ja estava exposada anteriorment. Aquesta instal·lació museogràfica s'ha completat amb un pallissó, cedit per la Sra. Anna Velaz i uns marcadors de pa fets a mà i que ens ha cedit des de l'Ecomuseu de les Valls d'Àneu. Completa la nova presentació museogràfica una gran fotografia d'un dels forns de la vila de Castelló d'Empúries i un vídeo del pastat del pa de tres crostons.

Aquesta ha estat un projecte en el qual s'ha estat treballant des del darrer trimestre de 2020 i que va quedar enllestit durant el mes de gener. Compta amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i de la Diputació de Girona.


Autor: Redacció


#castello


#castello





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...