Notícies més llegides




La Selva


Tossa de Mar

El Centre d’Acollida d’Animals de la Selva confirma la tendència a la baixa en la xifra de gossos recollits

La Selva  -  08/04/2021  -  18:10

El Consell Comarcal de la Selva executarà una inversió de 140.000 euros durant el 2021 i el 2022 per modernitzar les instal·lacions




El Centre d’Acollida d’Animals de la Selva -CAAS- ha presentat aquest matí la memòria d’activitats relativa al 2020, mitjançant una roda de premsa que s’ha celebrat a Tossa de Mar. Durant l’acte, s’ha concretat que durant l’any passat es van recollir un total de 815 gossos, una xifra que ha servit per consolidar la tendència a la baixa d’animals recollits que també es va evidenciar durant el 2018 i el 2019. En aquest sentit, des de l’any 2018 el nombre de serveis requerits s’ha anat reduint de forma progressiva: dels 1.200 recollits aquell any es va passar als 1.109 del 2019 i, finalment, als citats 815 de l’exercici anterior. 

El conseller de Sostenibilitat del Consell Comarca de la Selva, Francesc Xavier Becerra, ha detallat que el fet que hi hagi un major nombre d’animals identificats i censats fa possible el reton per part dels serveis municipals i dels centres veterinaris, sense la intervenció del servei comarcal. Així, Becerra ha recordat que des de l’any 2016 l’ens comarcal selvatà i els ajuntaments, amb la col·laboració de tots els centres veterinaris, porten a terme campanyes d’identificació gratuïtes que han fet possible la identificació de més de 8.000 mascotes en aquests últims anys. 

Amb relació al nombre de gats, el passat 2020 es van gestionar un total de 80 recollides d’animals domèstics, la major part cadells abandonats. Sobre això, els gats ferals -rodamons-, són gestionats directament pels ajuntaments mitjançant la creació i el manteniment de colònies controlades.

La campanya de ‘xipatge’, clau

“Durant aquest 2020 es pot veure que hi ha una tendència significativa de baixada de gossos recollits, mentre que en el cas dels gats l’evolució també és de baixada. Això demostra que estan funcionant molt bé les campanyes de ‘xipatge’, i això fa que tots aquests animals moltes vegades no passin pel centre: quan els troben, es tornen pràcticament de manera immediata al seu propietari”, explica Becerra, que afegeix que en el marc de la gestió feta pel centre d’aquests 815 gossos recollits, un total de 370 animals van poder ser retornats als seus propietaris després d’haver-los localitzat. “Estem al voltant d’una recuperació d’animals, i una posterior entrega als propietaris, de més del 50% dels animals que recollim”, destaca el conseller comarcal, que conclou: “Això s’explica perquè, d’una banda, els ciutadans cada vegada són més animalistes i solidaris, i de l’altra, per la millora que està tenint des de fa temps el servei comarcal”.

Animals abandonats

Pel que fa al nombre d’animals abandonats, és a dir, aquelles mascotes -identificades o no- que no són recuperades pels seus propietaris, l’exercici del 2020 es va tancar amb 445 animals: 377 gossos i 68 gats. Amb aquestes dades damunt la taula es confirma, també, la tendència a la baixa pel que fa a l’abandonament de gossos: l’any 2018 se’n van abandonar 544; el 2019; 462, i aquest 2020, els esmentats 377.

Millora de les instal·lacions

Qui també ha estat present a l’acte ha estat el president del Consell Comarcal de la Selva, Salvador Balliu, que ha celebrat la decisió, ara fa 20 anys, d’apostar per una gestió directa del servei de recollida i manteniment d’animals, construint d’aquesta manera el primer centre d’acollida de la demarcació gironina. A més, Balliu també ha destacat els bons resultats assolits pel CAAS i també s’ha referit a les inversions que s’hi portaran a terme durant els anys 2021 i 2022, amb l’objectiu d’arribar a l’excel·lència i permetre, així, que els animals hi puguin romandre amb les millors condicions possibles.

En concret, el Consell té previst executar-hi una inversió de 140.000 euros en els pròxims dos anys, una injecció de capital que permetrà modernitzar les instal·lacions i millorar la qualitat de vida de les mascotes residents mitjançant la creació d’una zona de post-operatoris, la creació d’una zona específica per allotjar cadells, la retirada de la teulada de fibrociment i l’aïllament de la coberta, així com les millores en la climatització dels espais d’atenció veterinària i d’atenció al públic.


Autor: Redacció


#tossa #laselva


#tossa #laselva





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...