Notícies més llegides




La Garrotxa


Sant Joan les Fonts

Maria Vidal: “Afrontem la segona meitat del mandat amb ganes d’ajudar i de tirar endavant projectes en benefici del municipi”

La Garrotxa  -  05/05/2021  -  14:34

L’alcaldessa de Sant Joan les Fonts apunta que esperen la temporada d’estiu “amb prudència i esperança”


Maria Vidal

Maria Vidal



El context pandèmic provocat per la Covid-19 ha accentuat unes realitats que, al seu torn, han obligat les administracions a moure fitxa per tal d’adaptar-se a la nova situació. A Sant Joan les Fonts, per exemple, aquesta època protagonitzada pel coronavirus ha incentivat les accions a favor de dos col·lectius, la gent gran i els joves, formant part d’una gestió política que també compta amb els processos participatius i l’àrea mediambiental com a pals de paller. “Enrere queden visions més rígides, i ara el que estem vivint són situacions en les quals hem de ser resilients, on cal tenir capacitat per adaptar-se. És per això que nosaltres, en aquesta primera meitat de mandat, també hem volgut ser resilients amb la situació, reformulant algunes àrees per adaptar-nos al que està passant actualment”, explica l’alcaldessa, Maria Vidal.

Quines sensacions té avui la gent de Sant Joan amb relació a la pandèmia? 

La gent està a l’expectativa per a aquest 9 de maig, quan s’aixeca l’estat d’alarma. Quan parles amb la gent et transmeten aquesta incertesa de veure com anirà a partir de llavors, però també demostren ganes d’anar recuperant de mica en mica la vida que tenien abans de la pandèmia. En definitiva, tothom està a l’expectativa, conscients que en tot moment s’ha d’anar fent el que ens van dient les autoritats, sobretot pel que fa al tema de les vacunacions.

Si parlem en clau de govern, com afronteu la segona part d’aquest mandat?

Amb moltes ganes de seguir desenvolupant un projecte i, sobretot, de seguir treballant en benefici dels santjoanencs i les santjoanenques. Des del primer dia ens vam marcar com a objectiu i com a pla estratègic el benestar de les persones, estar a prop de la ciutadania. Així doncs, encarem aquesta segona meitat del mandat amb responsabilitat, perquè sabem que seran temps difícils, ja que aquesta pandèmia ens anirà deixant unes situacions que caldrà incidir-hi més i ser-hi més presents, però també ho afrontem amb ganes de poder ajudar amb el que podem i de tirar endavant projectes en benefici del municipi.

Més que mai, la prioritat són les persones i les seves atencions, doncs.

Exactament. Per aquest motiu, precisament, hem tirat endavant la nova regidoria de la gent gran. Abans, ja s’incloïen les persones grans dins de Benestar Social, però hem volgut reforçar les seves atencions amb aquesta nova àrea, per tal de poder estar més a prop seu i anar responent a les seves necessitats, perquè sabem que a mesura que vagin obrint els espais caldrà donar-los atencions.

El que també es reforçarà són les accions dirigides als joves.

Correcte, la Regidoria de Joventut també es reforçarà. El Pla Local de Joventut 2020-24 ja està en marxa, tot i que abans de la pandèmia s’havien exposat unes necessitats dels joves i ara, arran de la Covid, segurament n’incorporarem d’altres. Volem treballar-ho des d’un punt de vista de Joventut, però també des d’un punt de vista de Benestar Social amb Joventut, per tal de reforçar aquesta línia de treball per afavorir el benestar i la salut dels joves del municipi.

Sant Joan vol enfortir el vincle intergeneracional, doncs?

Sí, exacte. En certa manera, totes les activitats que puguin relacionar aquestes dues franges d’edat seran interessants de desenvolupar. A més, hem de tenir en compte que el jovent, a mesura que es va fent gran, participa cada vegada més de la vida social de Sant Joan. El que volem és que aquests joves estiguin còmodes al poble, a tots els seus nuclis, i que es puguin quedar desenvolupant projectes o treballant amb les entitats. Al cap i a la fi, són ells els qui han de fer créixer el municipi en un futur.

Quina importància tenen els processos participatius a Sant Joan?

Són una de les idees estratègiques que teníem des del principi. Ser propers a la gent també vol dir escoltar, dialogar o posar sobre la taula problemàtiques o projectes comuns i poder-los debatre. Nosaltres ens trobem a l’inici dels processos de participació ciutadana, com a equip de govern som nous en aquests aspectes, però aquest camí que estem fent -que ja vam començar abans de la pandèmia amb el ‘Quedem a la Plaça?’- ens dona molta riquesa, perquè ens fa veure les coses segons l’opinió de moltes mirades diferents. Això ens ajuda a construir, i ens fa molta il·lusió poder córrer amb tothom al mateix pas. La nostra voluntat és anar-ho potenciant cada vegada més sempre que sigui possible i sempre que tothom hi vulgui participar: i és que no només s’ha d’entendre en una única direcció, de l’Ajuntament cap a la ciutadania, sinó que la gent també ha de tenir ganes de formar-ne part aportant coses.

Aquests processos participatius formen part de la nova gestió política, on també destaquen les accions sostenibles. Quina és l’aposta de Sant Joan en clau mediambiental?

Tot plegat s’identifica en el marc d’aquesta nova política d’aquests últims anys, sí. Enrere queden visions més rígides, i ara el que estem vivint són situacions en les quals hem de ser resilients, on cal tenir capacitat per adaptar-se. És per això que nosaltres, en aquesta primera meitat de mandat, també ens hem volgut ser resilients amb la situació, reformulant algunes àrees per adaptar-nos al que està passant actualment. Pel que fa a Medi Ambient, és una àrea en la qual hi hem treballat des del principi, i ho continuarem fent per donar cada vegada més opcions en aquesta línia. Tenim moltes iniciatives sobre la taula i en els pròxims temps les anirem desenvolupant, amb l’objectiu d’aportar el nostre gra de sorra en temes de sostenibilitat, d’energies renovables o d’aprofitaments energètics, entre altres.

Com es presenta aquest estiu a Sant Joan?

L’enfoquem amb prudència, però amb ganes. Amb ganes de recuperar certes activitats que donen vida i caliu, com per exemple la Nit de les Dones d’Aigua, que és una iniciativa molt màgica que confiem que es pugui dur a terme -si tot segueix el que està previst- i que ens fa molta il·lusió poder fer, perquè seria com el punt de sortida de les trobades i activitats d’aquest tipus que fins ara teníem. Si anem seguint amb aquesta línia i es va deixant marge perquè la gent que té negocis turístics els pugui anar desenvolupant, l’estiu es presenta amb certa esperança perquè la situació es pugui estabilitzar i tothom d’aquest sector pugui treballar.


Autor: Redacció


#santjoanlesfonts


#santjoanlesfonts





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...