Notícies més llegides




Motor


Fornells de la Selva

El Mercedes EQA supera la prova “amb escreix”

Motor  -  13/05/2021  -  17:47

Gentilesa de Garatge Plana, el periodista de Motor de Girona, Albert Alsina, ha pogut realitzar una ruta de 400 quilòmetres sense haver de carregar la bateria


Mercedes-Benz EQA/ El Motor de Girona

Mercedes-Benz EQA/ El Motor de Girona



El concessionari i taller oficial de Mercedes Benz a les comarques gironines, Garatge Plana, ja exhibeix el nou SUV cent per cent elèctric de la popular firma de l’estrella de tres puntes, l’EQA, un vehicle que arriba a les carreteres per revolucionar no només el tipus de consum, sinó també la sensació de conducció. 

Ho sap prou bé el periodista especialitzat en motor Albert Alsina, del mitjà Motor de Girona, que ha tingut l’oportunitat de posar-se al volant de l’automòbil i explicar quines sensacions ha tingut a través d’un review amb un objectiu concís: completar una ruta de 400 quilòmetres sense haver de carregar la bateria. 

En concret, l’itinerari s’ha iniciat des de les instal·lacions de Garatge Plana a Fornells de la Selva, camí cap a Camprodon mitjançant una bateria de ions de liti de 66,5 KW de capacitat a plena càrrega. “Hem anat comprovant els detalls i les prestacions d’aquest model, que accelera de 0 a 100 en 8,9 segons gràcies als seus 140 kW de potència i 375 Nm de parell”, detalla Alsina. 

Segons el periodista, durant el trajecte cap a la localitat del Ripollès “l’EQA ens ha demostrat que és un SUV molt fi amb una insonorització interior extraordinària. Estable i divertit tot i ser un crossover, la seva conducció s’acosta molt a la dels turismes, amb un caràcter àgil i amb una direcció que transmet un feeling extraordinari”. “Baixant de Camprodon hem seguit comprovant que té un xassís molt reactiu i ja hem afinat més en conducció elèctrica, jugant amb les lleves per obtenir més retenció i afegint quilòmetres d’autonomia aprofitant l’energia creada a les baixades i frenades. Amb el mode ‘Eco’ incorporat, inclús, quan li requerim respon de forma immediata i amb una empenta extraordinària”, subratlla el redactor  de Motor de Girona. 

El mateix periodista també ressalta “l’elevat nivell tecnològic i avantguardista” que desprèn el vehicle, apuntant que es pot carregar “entre el 10% i el 80% en 30 minuts -amb carregador ràpid de corrent contínua- i en unes sis hores amb un endoll convencional”. El trajecte, que ha continuat per Figueres, també ha arribat a Cala Montjoi, indret on Alsina s’ha focalitzat en descriure l’interior del cotxe: “Sorprèn per l’espai, amb places generoses, un maleter de 340 litres de capacitat, revestiments i detalls específics per aquest model i la ja coneguda doble pantalla, amb l’enginyós sistema MBUX amb menús gràfics específics per a la conducció elèctrica”.

La ruta també ha passat per Llafranc -on s’han arribat als 338 quilòmetres de recorregut-, moment que ha servit per referir-se a un disseny “trencador” compost per una carrosseria “marcada per l’elegant GLA, però una mica més gran, molt ben proporcionat i amb línies dinàmiques amb trets diferencials, com els grups lumínics completament de LED amb fil que va a banda i banda i amb tocs blavosos que denoten el seu cor elèctric”. 

Finalment, Alsina i l’EQA han arribat de nou a la seu de Garatge Plana a Fornells, després de 408 quilòmetres seguits a la carretera i d’haver gaudit de tots els modes de conducció disponibles: des del tipus de conducció ecològica fins a la relaxada i, en alguns trams, l’esportiva. “L’EQA ha superat la prova i amb escreix”, conclou el periodista.


Autor: Redacció


#garatgeplana #mercedes #eqa


#garatgeplana #mercedes #eqa





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...