Notícies més llegides




La Selva


Blanes

L'Hospital de Blanes dona el tret de sortida a l'exposició itinerant sobre la prevenció solar i el càncer de pell

La Selva  -  14/06/2021  -  11:01

L'exposició de l'AECC-Catalunya contra el Càncer que es podrà visitar fins al 28 de juny a l'Hospital de Blanes, recorrerà aquest estiu diferents hospitals de la província de Girona


Expo Solar Blanes

Expo Solar Blanes



Aquest divendres s'ha instal·lat a l'Hospital de Blanes l'exposició itinerant de l'AECC-Catalunya contra el Càncer sobre la prevenció solar i el càncer de pell.

Amb motiu del Dia Mundial del Càncer de Pell, que es commemora cada 13 de juny, l'entitat i el centre sanitari han donat el tret de sortida a l'exposició que recorrerà durant tot l'estiu diferents hospitals de la província de Girona.
La mostra consta de sis expositors enrotllables (roll-ups), que versen sobre com afecten les radiacions ultraviolades a la nostra pell, i també quins són els beneficis i perjudicis que apareixeran a curt i mitjà termini si s'abusa del sol o si ens hi exposem sense una protecció adequada. A més, l'exposició ofereix informació concreta sobre com identificar quin tipus de pell es té, com posar-se el protector solar i ofereix alguns consells per gaudir d'un estiu lluint una pell saludable.

Entre els objectius principals de l'exposició cal destacar la voluntat de conscienciar a la població sobre la importància de protegir la pell de les radiacions ultraviolades, donar a conèixer que la pell té memòria i evitar la sobreexposició i les cremades solars.

L'exposició, de caràcter itinerant, recorrerà 5 hospitals de la província de Girona durant el període estival: Hospital de Blanes, de l'11 al 28 de juny; Hospital de Palamós, del 5 al 19 de juliol (pendent de confirmació); Hospital Santa Caterina de Salt, del 20 de juliol al 3 d'agost; Hospital de Figueres, del 6 al 20 d'agost i Fundació Hospital d'Olot i Comarcal de la Garrotxa, del 23 d'agost al 6 de setembre.

El càncer de pell
Les radiacions solars continuen sent el principal factor de risc del càncer de pell, per la qual cosa, com sabem, l'ús del protector solar i prendre determinades mesures de protecció són de vital importància per protegir-se dels raigs solars.
Els principals tipus de càncer de pell són: carcinoma de cèl·lules basals, carcinoma de cèl·lules escatoses i melanoma.
Els carcinomes de pell a Catalunya tenen una taxa d'incidència de 45 casos per cada 100.000 habitants l'any 2020 (font: Observatori de l'AECC), amb una tendència a l'augment de la incidència en els últims anys.

De fet, en el darrer any s'han detectat a Catalunya més de 3.500 casos de càncers de pell no melanoma (336 a Girona).
El melanoma té una taxa d'incidència molt de menor: d'11 casos per cada 100.000 habitants , havent-hi en el 2020 878 casos diagnosticats a Catalunya (86 a Girona). Malgrat això, és un tipus de càncer molt agressiu.

Per a prevenir aquest tipus de tumors, sempre és recomanable realitzar una revisió anual de la pell per part d'un dermatòleg, per a determinar si tenim pigues, marques de naixement o àrees pigmentades el color de les quals, grandària o forma estigui fora del normal. Un diagnòstic precoç sempre suposarà un millor pronòstic de la malaltia.

L'AECC-Catalunya contra el Càncer, 68 anys d'experiència en la lluita contra el càncer
L'AECC-Catalunya contra el Càncer és l'entitat de referència en la lluita contra el càncer des de fa 68 anys. Dedica els seus esforços a mostrar la realitat del càncer a Catalunya, detectar àrees de millora i posar en marxa un procés de transformació social que permeti corregir-les per obtenir un abordatge del càncer integral i multidisciplinari.
Forma part del seu ADN està al costat de les persones, i per això el seu treball s'orienta a ajudar-les a prevenir el càncer; estar amb elles i les seves famílies durant el procés de la malaltia si se li diagnostica; i millorar el seu futur amb l'impuls de la investigació oncològica.

En aquest sentit, a través de la seva Fundació Científica, l'AECC aglutina la demanda social d'investigació contra el càncer, finançant per concurs públic programes d'investigació científica oncològica de qualitat. A dia d'avui, és l'entitat social i privada que més fons destina a investigar el càncer: a Catalunya, ha invertit 28,8M€ en 106 projectes d'investigació.
L'AECC integra a pacients, familiars, persones voluntàries i professionals que treballen units per prevenir, sensibilitzar, acompanyar a les persones afectades i finançar projectes d'investigació oncològica que permetran un millor diagnòstic i tractament del càncer. A Girona, l'AECC està estructurada en 38 delegacions locals, compta amb més de 178 persones voluntàries, 4.536 socis i sòcies i 14 professionals.

Durant el 2020, l'AECC-Catalunya contra el Càncer Girona ha atès 993 persones afectades per a la malaltia.


Autor: Redacció


#blanes #cancerpell #sol


#blanes #cancerpell #sol





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...