Notícies més llegides




Alt Empordà


Llançà

Núria Escarpanter: “La meva prioritat seran les persones, vull un ajuntament molt proper”

Alt Empordà  -  18/06/2021  -  19:30

L’alcaldessa de Llançà afronta els seus dos anys de mandat amb l’objectiu que es pugui veure “la tendència i la voluntat del projecte de Junts per Llançà”


Núria Escarpanter

Núria Escarpanter



Núria Escarpanter (Junts) s’ha convertit aquesta setmana en la primera alcaldessa de la història de Llançà, substituint a Francesc Guisset (PSC) en compliment del pacte de govern acordat el 2019 entre les dues formacions. En aquesta entrevista, assenyala algunes de les prioritats d’aquest curt mandat de dos anys, amb les persones com a eix prioritari i vertebrador: “Intentaré centrar-me molt en les persones, i amb això no vull dir que els meus antecessors no ho hagin intentat o aconseguit, el que vull dir és que la meva prioritat seran les persones: vull un ajuntament molt proper, que es pugui visitar molt ràpidament a l’alcaldessa per exposar-li els problemes. Vull un Llançà de detalls, sé que dos anys és poc temps, però treballarem perquè l’ajuntament pugui ser molt resolutiu”.

S'acaba de convertir en la primera alcaldessa de la història de Llançà. Considera que el sostre de vidre de la política, almenys municipal, s'està trencant?

Penso que sí. Evidentment queda molta feina per fer, en aquest sentit, però el més important és que hi siguem, que es comenci a notar un canvi i una nova tendència. Segurament tot això està arribant massa tard, però en qualsevol cas hi ha un gir, un canvi que s’albira, i jo com a dona i com a primera alcaldessa de Llançà me’n sento orgullosa i espero i desitjo poder obrir molt de camí a dones que estaran plenament capacitades per tenir aquest càrrec o d’altres.

Que sigui la primera alcaldessa creu que diferenciarà aquest mandat de qualsevol altre? 

Sí, és evident que aquest mandat es diferenciarà de qualsevol altre. Bàsicament perquè pel sol fet de ser una persona diferent, ja no només una dona, sinó diferent a tots els meus antecessors, farà que el meu mandat es diferenciï. Intentaré centrar-me molt en les persones, i amb això no vull dir que els meus antecessors no ho hagin intentat o aconseguit, el que vull dir és que la meva prioritat seran les persones: vull un ajuntament molt proper, que es pugui visitar molt ràpidament a l’alcaldessa per exposar-li els problemes. Vull un Llançà de detalls, sé que dos anys és poc temps, però treballarem perquè l’ajuntament pugui ser molt resolutiu.

Parla dels dos anys de mandat. Suficients per crear i consolidar un projecte?

No, malauradament dos anys és poc temps, però sempre dic que és suficient perquè, com a mínim, es mostri un full de ruta. Evidentment el projecte de Junts, que no deixarà de banda als nostres socis de govern, és un projecte que amb dos anys és impossible de consolidar, necessitaríem ben bé un parell de legislatures. Ara bé, malgrat que aquests dos anys no sigui massa temps, és suficient perquè es pugui veure la tendència i la voluntat del projecte de Junts per Llançà que arriba a l’alcaldia. 

Quins eixos de treball es marquen com a prioritaris?

Com a eixos de treball prioritaris troblem les persones, com he dit, i a partir d’aquí una altra prioritat absoluta, com ja ho estem demostrant, és el benestar animal, d’aquí poc tindrem el primer Espaican de Llançà. D’altra banda, un altre eix bàsic és la joventut: entre setembre i novembre podrem dir que per fi es farà realitat un local de joves, un lloc de trobada per a tots ells. En aquest camp ens queda molta feina per fer, hem de pensar en un Pla Local de Joventut, fer-los moltes més activitats, però el més important és que primer de tot tinguin un punt de trobada. 

Sovint també ha parlat de la neteja com a objectiu cabdal.

Exacte. Des de l’Àrea de Serveis estem intentant, de totes les maneres possibles, fer un munt de campanyes en aquest sentit. No és quelcom que l’Ajuntament de Llançà pugui fer sol, necessitem la contribució ciutadana i l’ajuda de tothom, que a les persones realemtn els sàpiga greu veure el seu poble brut: o sigui, que no només ho critiquin, sinó que ho puguin denunciar perquè cada vegada els incívics se sentin més atrapats.  

I en clau d’equipaments, què me’n pot dir?

Hi ha el futur centre geriàtric i centre de dia, que és un projecte que em fa molta il·lusió i és un equipament molt necessari. L’ajuntament ja té els terrenys a punt i s’ha cuidat del projecte, i ara caldrà trobar empreses que vegin que Llançà els pot servir per poder tirar endavant aquesta obra, que permetrà que la gent gran pugui viure al seu poble amb totes les atencions que es mereixen. 

En el seu primer discurs com a alcaldessa va dir que Llançà és un "poble agosarat que ha de seguir creixent". Com ha de ser aquest creixement?

Sí, des de sempre he pensat que en el meu poble els llançanencs i les llançanenques són gent inquieta, i això és bo perquè demostra que les associacions tenen rauxa i que la gent és agosarada. Ho vaig voler remarcar en el meu discurs perquè, arran d’aquesta pandèmia mundial, tots ens hem quedat més conformistes a causa de tot el que ens ha tocat viure per desgràcia. La meva voluntat amb aquest missatge era la de traslladar a la gent que, malgrat tot el que hem passat, aquest poble ens necessita forts i mirant cap al futur, i això vol dir créixer. Tots i cadascun de nosaltres hem d’intentar contribuir, i qui més que l’ajuntament. Hem de procurar fer coses perquè els joves sentin que el seu poble és atractiu per quedar-s’hi a viure; perquè la gent gran tingui la possibilitat d’estar a Llançà els últims anys de les seves vides; perquè el tema esportiu no només es consolidi, sinó que també pugui augmentar amb altres opcions com, per exemple, el pàdel… En definitiva, es tracta de fer tot allò que nosaltres com a ajuntament puguem fer i que s’ajusti a les necessitats del poble. 

Amb quin estat de salut li ha deixat l'ajuntament l'anterior alcalde?

L’estat de salut és bo, no he hagut de prendre cap Gelocatil ni cap altra mena de medicació (riu), bàsicament perquè amb el senyor Francesc Guisset hem governat plegats i això vol dir que la lleialtat institucional hi ha estat sempre. Tots i cadascun dels projectes que hem decidit com a equip de govern els hem decidit entre tots dos i entre tots sis, és a dir, amb tota la gent que conforma l’equip de govern. És veritat que ell potser haurà intentat fomentar i projectar des de la seva formació política unes idees, que jo he respectat com no podria ser d’altra manera, i ara entenc que serà el revés. 

Finalment, deixi'm preguntar-li sobre aquest estiu: optimista?

Normalment soc molt optimista, i també ho vull ser de cara a aquest estiu. La temporada passada, parlant amb alguns comerços i establiments del poble, recordo que teníem molta por abans de començar l’estiu, però molta gent va escollir Llançà com a destinació local, i els hi agraeixo molt. Aquest any torno a ser molt optimista, i espero i confio que moltes de les persones que encara no es vegin prou preparades per sortir fora del país o de Catalunya tinguin present Llançà com un lloc prioritari per passar les seves vacances. Nosaltres intentarem posar la millor cara perquè se sentin còmodes i conscients que es troben en un dels millors llocs del món.


Autor: Redacció


#alcaldessa #llança


#alcaldessa #llança





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...